PayPal: Προχωρά σε περικοπές 2.500 θέσεων εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
PayPal: Προχωρά σε περικοπές 2.500 θέσεων εργασίας
Στην περικοπή του 9% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, περίπου 2.500 θέσεις εργασίας, θα προχωρήσει η PayPal, όπως αναφέρει σε επιστολή επιστολή προς τους εργαζομένους, ο διευθύνων σύμβουλος Άλεξ Κρις, και η οποία έφτασε στα χέρια του CNBC.

Στην περικοπή του 9% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, περίπου 2.500 θέσεις εργασίας, θα προχωρήσει η PayPal, όπως αναφέρει σε επιστολή προς τους εργαζομένους, ο διευθύνων σύμβουλος Άλεξ Κρις, και η οποία έφτασε στα χέρια του CNBC.

Οι περικοπές θα επηρεάσουν τόσο τους υπάρχοντες ρόλους όσο και τις λίστες θέσεων εργασίας για τις οποίες η PayPal είχε προγραμματίσει να προσλάβει και θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του έτους. Οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται θα ενημερωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

«Σε ολόκληρο τον οργανισμό μας, πρέπει να δώσουμε περισσότερη εστίαση και αποτελεσματικότητα, να αναπτύξουμε αυτοματισμούς και να εδραιώσουμε την τεχνολογία μας για να μειώσουμε την πολυπλοκότητα και τις επικαλύψεις», αναφέρει στην επιστολή ο Κρις, προσθέτοντας ότι το PayPal «θα συνεχίσει να επενδύει σε τομείς της επιχείρησης που πιστεύουμε ότι θα δημιουργία και επιτάχυνση της ανάπτυξης».

Το 2023 η εταιρεία απέλυσε περίπου 2.000 υπαλλήλους, περίπου το 7% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της. Από τον Μάρτιο του 2023, το PayPal είχε περίπου 29.000 υπαλλήλους, σύμφωνα με μια έκθεση της εταιρείας.

​Οι επενδυτές ελπίζουν ότι ο Κρις, πρώην ανώτερο στέλεχος στην εταιρεία λογισμικού Intuit, θα αναζωογονήσει τη μετοχή της PayPal, η οποία υποχώρησε σχεδόν 14% πέρυσι και έχασε μια ευρύτερη ανάκαμψη σε όλο τον κλάδο των μεριδίων τεχνολογίας υψηλής ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Microsoft: Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο τρίμηνο

Alphabet: Πλήγμα από τα έσοδα στις διαφημίσεις της Google - «Βουτιά» 4% για τη μετοχή

Samsung: Πτώση 34% στα λειτουργικά κέρδη

gazzetta
gazzetta reader insider insider