«Βουτιά» για την μετοχή της Bayer μετά το πρόστιμο-«μαμούθ» των 2,25 δισ. δολ. για το Roundup

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» για την μετοχή της Bayer μετά το πρόστιμο-«μαμούθ» των 2,25 δισ. δολ. για το Roundup
Η μετοχή της Bayer κατρακυλά τη Δευτέρα μετά την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου που καλεί την μονάδα της, Monsanto να πληρώνει περισσότερα από 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν πρώην χρήστη του Roundup.

Η μετοχή της Bayer κατρακυλά τη Δευτέρα μετά την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου που καλεί την μονάδα της, Monsanto να πληρώνει περισσότερα από 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν πρώην χρήστη του Roundup, ο οποίος κατηγόρησε το ζιζανιοκτόνο για τον καρκίνο του, στη μεγαλύτερη ετυμηγορία που έχει εκδοθεί μέχρι στιγμής σε πέντε χρόνια δικαστικών διαφορών σχετικά με την εν λόγω ουσία.

Στα ταμπλό στην Φρανκφούρτη, η μετοχή της γερμανικής εταιρίας υποχωρεί άνω του 5% ενώ από την εξαγορά της Monsanto το 2018, για 63 δισ. δολάρια η βουτιά ξεπερνά το 70%. Η απόφαση - σταθμός είναι μεγάλο πλήγμα στις προσπάθειες του Διευθύνοντος Συμβούλου του γερμανικού ομίλου, Μπιλ Άντερσον να πείσει τους επενδυτές ότι μπορεί να αναγεννήσει την εικόνα της επιχείρησης.

Οι ένορκοι στο πολιτειακό δικαστήριο της Φιλαδέλφειας επιδίκασαν την Παρασκευή στον Τζον ΜακΚίβισον 250 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για τις απώλειές του και 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ποινικές αποζημιώσεις για τους ισχυρισμούς του ότι η πολυετής χρήση του Roundup στη δουλειά και στο σπίτι προκάλεσε τον καρκίνο του. Ο 49χρονος εκτέθηκε στο Roundup όταν εργαζόταν ως κηπουρός, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης.

Η Monsanto έχει κερδίσει πρόσφατα 10 από τις 16 δίκες για το Roundup, αλλά στις υποθέσεις που έχει χάσει περιλαμβάνεται η καταβολή 1,5 δισ. δολαρίων στο Μιζούρι σε τρεις πρώην χρήστες του ζιζανιοκτόνου. Η μονάδα της Bayer αντιμετωπίζει την επόμενη δίκη της στις αρχές του επόμενου μήνα σε πολιτειακό δικαστήριο στο Ντέλαγουερ. Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως στις 18 Ιανουαρίου ότι οι επικεφαλής της εταιρείας προσανατολίζονται σε επιλογές διάσπασης, συμπεριλαμβανομένων του διαχωρισμού των τμημάτων της καταναλωτικής υγείας και της επιστήμης των καλλιεργειών, παρά την απογοήτευση των επενδυτών για τη Monsanto.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιθεώρηση του Ε65 από Σταϊκούρα: Έτοιμο το έργο κατά 97-98% μέχρι την Καλαμπάκα

Παπαθανάσης: Όλο το νέο πακέτο επιδοτήσεων και δανείων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ): Νησίδα σταθερότητας και προοπτικής η Ελλάδα – Τι έδειξε η έρευνα «Business Pulse 2023»

gazzetta
gazzetta reader insider insider