Burberry: Βουτιά ως 15% για τη μετοχή μετά την αναθεώρηση των προβλέψεων για τα κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Burberry: Βουτιά ως 15% για τη μετοχή μετά την αναθεώρηση των προβλέψεων για τα κέρδη
Κατρακυλά η μετοχή της Burberry Group μετά τις απογοητευτικές προβλέψεις για κέρδη λόγω της σημαντικής πτώσης των πωλήσεων την περίοδο των γιορτών.

Κατρακυλά η μετοχή της Burberry Group μετά τις απογοητευτικές προβλέψεις για κέρδη, λόγω της σημαντικής πτώσης των πωλήσεων την περίοδο των γιορτών.

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη θα φτάσουν τα 410 εκατ. λίρες έως 460 εκατ. λίρες (523 εκατ. δολάρια έως 587 εκατ. δολάρια) το οικονομικό έτος έως τον Μάρτιο, δήλωσε η Burberry την Παρασκευή. Η εταιρεία προέβλεπε προηγουμένως κέρδη έως και 668 εκατομμύρια λίρες.

​Η μετοχή υποχώρησε έως και 15% στο Λονδίνο, την μεγαλύτερη ενδοημερήσια πτώση σε περισσότερο από μια δεκαετία. Αυτή η ώρα η μετοχή έχει μαζέψει τις απώλειες και υποχωρεί κατά 9,50%. Την περασμένη χρονιά οι μετοχές της Burberry έχασαν σχεδόν το ένα τρίτο της αξίας τους.

Τον Νοέμβριο η Burberry είχε ανακοινώσει πως ο στόχος εσόδων του τρέχοντος έτους ίσως να μην επιτευχθεί, καθώς οι πωλήσεις σημείωναν οριακή άνοδο.

Οι προσπάθειες του Διευθύνοντος Συμβούλου Jonathan Akeroyd να δώσει νέα πνοή στo brand έπεσαν στο κενό λόγω της μειωμένης ζήτησης για είδη πολυτελείας. Ο Akeroyd διόρισε τον σχεδιαστή Daniel Lee για να τονώσει ξανά τη δημοτικότητα της εταιρείας, αλλά οι προσπάθειες δεν έχουν ακόμη αποδώσει καρπούς.

Οι καταναλωτές είχαν μια «σιωπηλή» αντίδραση στις δημιουργίες του Lee, έγραψε η αναλύτρια της UBS Zuzanna Pusz σε ένα σημείωμα στις αρχές Οκτωβρίου, προσθέτοντας ότι υπάρχει έλλειψη «hype» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το brand.

Αναλυτές της UBS Group AG δήλωσαν ότι αναμένουν μια αδύναμη σεζόν κερδών για τα είδη πολυτελείας, συμβουλεύοντας τους επενδυτές να στραφούν σε πιο «αμυντικές μετοχές όπως τις Hermes International SCA και να αποφύγουν τη Burberry, καθώς η ανάκαμψή της δεν έχει ακόμη αποδειχθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Kλείνει για 2 εβδομάδες το gigafactory στη Γερμανία λόγω έλλειψης εξαρτημάτων

Ρεκόρ παραγγελιών για την Airbus - Για 5η χρονιά στην πρώτη θέση

Microsoft: «Πράσινο» φως για την mega-επένδυση των τριών data centers

gazzetta
gazzetta reader insider insider