BP: Προτροπές των μεγαλομετόχων να αναλάβει CEO ο Charles Woodburn της ΒΑΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BP: Προτροπές των μεγαλομετόχων να αναλάβει CEO ο Charles Woodburn της ΒΑΕ
Ο πετρελαϊκός κολοσσός έχει μείνει «ακέφαλος» από τον περασμένο Σεπτέμβριο με την παραίτηση του Bernard Looney.

Ορισμένοι από τους μεγαλύτερους μετόχους της BP προέτρεψαν την εταιρεία να απευθυνθεί στον διευθύνοντα σύμβουλο της BAE Systems Charles Woodburn για να γίνει το επόμενο αφεντικό του βρετανικού πετρελαϊκού κολοσσού, ανέφερε το Sky News το Σάββατο, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Όπως αναφέρει το Reuters, αρκετοί εκ' των μεγαλομετόχων πιστεύουν ότι η BP θα πρέπει να ορίσει έναν διευθύνοντα σύμβουλο που να βρίσκεται εκτός της εταιρείας.

Δεν είναι σαφές εάν ο Woodburn είχε προσεγγιστεί επίσημα από την BP, με το Sky News να αναφέρει ότι το όνομα του είχε ακουστεί για τη θέση τις τελευταίες εβδομάδες.

«Ο Charles είναι διευθύνων σύμβουλος της BAE Systems και δεν έχουμε κανένα σχόλιο για θέματα προσωπικού της BP», δήλωσε εκπρόσωπος της BAE Systems.

Η BP περιήλθε σε αναταραχή μετά την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου Bernard Looney στις 12 Σεπτεμβρίου, με την διαδοχή του έκτοτε να παραμένει ασαφής. Το διοικητικό συμβούλιο της BP έχει επιλέξει ως προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο τον Murray Auchincloss.

«Η διαδικασία για τον διορισμό του επόμενου διευθύνοντος συμβούλου της BP βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν θα σχολιάσουμε εικασίες σχετικά με πιθανούς υποψηφίους», δήλωσε εκπρόσωπος της BP όταν ρωτήθηκε για την αναφορά του Sky.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Υποχώρησε η μετοχή μετά από δημοσίευμα για επερχόμενη αντιμονοπωλιακή δίωξη στις ΗΠΑ

Microsoft και OpenAI μηνύθηκαν για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

Τα «στοιχήματα» των αγορών το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider