Οι ιδρυτές της Adani Green θα επενδύσουν 1,12 δισ. δολ. με έκδοση warrants

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ιδρυτές της Adani Green θα επενδύσουν 1,12 δισ. δολ. με έκδοση warrants
«Η Ινδία βρίσκεται στο μεταίχμιο του να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η Adani Green Energy βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή αυτής της επανάστασης»

Η μονάδα ΑΠΕ του Ινδού δισεκατομμυριούχου Gautam Adani πήρε την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου να αντλήσει έως και 93,5 δισ. ρουπίες (1,12 δισ. δολάρια) με την έκδοση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών στους ιδρυτές της, καθώς η εταιρεία χαράζει φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης και προετοιμάζεται για την αποπληρωμή ομολόγων το επόμενο έτος.

Το διοικητικό συμβούλιο της Adani Green Energy ενέκρινε το σχέδιο για την έκδοση 63,1 εκατομμυρίων warrants προς 1.480,75 ρουπίες το καθένα, σύμφωνα με την κατάθεση χρηματιστηριακών εγγράφων την Τρίτη, που επικαλείται το Bloomberg. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους και τη χρηματοδότηση επιταχυνόμενων κεφαλαιουχικών δαπανών.

Ο δισεκατομμυριούχος-επιχειρηματίας πρώτης γενιάς και η οικογένειά του σχεδιάζουν να εισφέρουν 1 δισ. δολάρια στην Adani Green, ενώ η επιχείρηση με έδρα το Αχμενταμπάντ επιδιώκει να αντλήσει τουλάχιστον 2 δισ. δολάρια σε κυρίως νέο χρέος το επόμενο έτος. «Η Ινδία βρίσκεται στο μεταίχμιο του να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η Adani Green Energy βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή αυτής της επανάστασης», επεσήμανε ο Αντάνι και πρόσθεσε πως «αυτή η επένδυση της οικογένειας Adani υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η AstraZeneca εξαγοράζει την κινεζική Gracell για 1,2 δισ. δολάρια

Επένδυση - «μαμούθ» 25 δισ. δολαρίων στο Ισραήλ από Intel

Τα 2 επώδυνα μαθήματα που πήρε η Goldman Sachs το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider