Tencent: Έχασε 43,5 δισ. από τη χρηματιστηριακή της αξία μετά τους νέους gaming κανόνες στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tencent: Έχασε 43,5 δισ. από τη χρηματιστηριακή της αξία μετά τους νέους gaming κανόνες στην Κίνα
Στόχος τους ο περιορισμός τόσο των δαπανών, όσο και των ανταμοιβών που ενθαρρύνουν τα online βιντεοπαιχνίδια.

Η Tencent έχασε περίπου 43,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία την Παρασκευή, αφού η Κίνα εξέπληξε τις χρηματοπιστωτικές αγορές με ένα νέο σύνολο κανόνων που στοχεύουν στον περιορισμό των υπερβολικών τυχερών παιχνιδιών και δαπανών.

Οι νέοι κανόνες προκάλεσαν πανικό στους επενδυτές, εξαλείφοντας σχεδόν 80 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της αγοράς. Στόχος τους είναι ο περιορισμός των δαπανών εντός του παιχνιδιού. Εκτός από την απαγόρευση των χαρακτηριστικών ανταμοιβής, τα παιχνίδια πρέπει επίσης να θέτουν όρια στο πόσο οι παίκτες μπορούν να κατέχουν στα ψηφιακά πορτοφόλια τους για δαπάνες εντός παιχνιδιού. Όπως έγινε γνωστό, οι κανόνες είναι κοινοί για όλα τα διαδικτυακά παιχνίδια.

Οι νέοι κανόνες βύθισαν τις μετοχές των Tencent, NetEase και Bilibili που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ.

«Η πιο πρόσφατη ρυθμιστική κίνηση σχετικά με τη βιομηχανία διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών είναι το τελευταίο πράγμα που ήλπιζε η αγορά να ακούσει από το Πεκίνο», δήλωσε στο CNBC ο Brian Tycangco, αναλυτής της Stansberry Research. «Αν και έχει καλές προθέσεις, η κίνηση θέτει υπό αμφισβήτηση τη βιωσιμότητα των υφιστάμενων επιχειρηματικών μοντέλων που κυρίως βασίζονται σε κίνητρα ή ανταμοιβές για την προσέλκυση χρηστών και την ενίσχυση του brand loyalty», πρόσθεσε.

Η Tencent, στην οποία ανήκει το WeChat και η οποία απέκτησε πάνω από το 1/5 των εσόδων του τρίτου τριμήνου από τα εγχώρια διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια, είδε τις μετοχές της να πραγματοποιούν βουτιά περίπου 12,4% και να κλείνουν στα 274 δολάρια Χονγκ Κονγκ, το χαμηλότερο κλείσιμο από τα τέλη Νοεμβρίου 2022.

Η NetEase, της οποίας το 80% των εσόδων του τρίτου τριμήνου προήλθε από τα εγχώρια διαδικτυακά παιχνίδια, σημείωσε πτώση 24,6% και έκλεισε στα 122 δολάρια Χονγκ Κονγκ. Οι απώλειες της Παρασκευής εξαφάνισαν περίπου 115,1 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (14,7 δισ. δολάρια) από την κεφαλαιοποίηση της NetEase.

Το Bilibili, ένας ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης που απέκτησε το 17,1% των συνολικών καθαρών εσόδων του τρίτου τριμήνου από τα κινεζικά εγχώρια τυχερά παιχνίδια, είδε τις μετοχές του να υποχωρούν διολισθαίνουν κατά 9,7% και να κλείνουν στα 80,30 δολάρια Χονγκ Κονγκ, το χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Νοέμβριο του 2022, χάνοντας περίπου 2,4 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (307 εκατ. δολάρια) από την κεφαλαιοποίησή τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πώς θα είναι η mega επένδυση 1,5 δισ. ευρώ του IRC στο Ελληνικό – Σε διαβούλευση η περιβαλλοντική μελέτη

Revolut: Πιθανά έσοδα 2 δισ. δολαρίων για το 2023

Norse Atlantic Airways: Ξεκινά τις πωλήσεις εισιτηρίων για Αθήνα - Νέα Υόρκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider