Mytilineos: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του πρώτου από τα 5 φωτοβολταϊκά project στον Καναδά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mytilineos: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του πρώτου από τα 5 φωτοβολταϊκά project στον Καναδά
Την πώληση φωτοβολταϊκού project στην Αλμπέρτα του Καναδά σε θυγατρική της  Mytilineos Energy & Metals οριστικοποίησε η Westbridge Renewable Energy Corporation.

Την πώληση φωτοβολταϊκού project στην Αλμπέρτα του Καναδά σε θυγατρική της Mytilineos Energy & Metals οριστικοποίησε η Westbridge Renewable Energy Corporation.

Η μονάδα, που βρίσκεται στην Vulcan County, έχει παραγωγική δυναμικότητα έως 230 ΜWac. Η Westbridge έλαβε 47,564 εκατ. δολάρια Καναδά στο κλείσιμο της συναλλαγής. Σημειώνεται ότι η Mytilineos κατέβαλε το 3% του εκτιμώμενου τιμήματος στην υπογραφή της συμφωνίας και το 92% στην οριστικοποίηση. Η τελική εκκαθάριση αναμένεται να γίνει όταν το project φτάσει στο στάδιο των commercial operations.

Ο Stefano Romanin, Διευθύνων Σύμβουλος της Westbridge Renewable σχολίασε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την οριστικοποίηση του Georgetown Project. Αυτό σηματοδοτεί ένα κομβικό ορόσημο στην πρόοδο της εταιρείας μας καθώς είναι το πρώτο έργο της εταιρείας που νομισματοποιείται, υπηρετώντας το στρατηγικό μας όραμα. Αποδεικνύει όχι μόνο την αφοσίωση της ομάδας μας αλλά και το σταθερό επιχειρηματικό μοντέλο που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον παγκόσμιο ηγέτη Mytilineos, για την ανεκτίμητη υποστήριξή του και τους καλωσορίζουμε στην Αλμπέρτα. Είμαστε βέβαιοι ότι η τεχνογνωσία και η δέσμευσή τους θα ωθήσουν το έργο προς τα εμπρός».

Ο Νίκος Παπαπέτρου, Εκτελεστικός Διευθυντής της Mytilineos' M Renewables, δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε το επιτυχές κλείσιμο του έργου Georgetown, ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την είσοδό μας στον Καναδά. Το Georgetown σηματοδοτεί το κλείσιμο του πρώτου από τα πέντε έργα της Αλμπέρτα που είναι στρατηγικά έτοιμα για πρόοδο προς την εμπορική παραγωγή ενέργειας. Η πρόοδος του Georgetown Project στο στάδιο 'έτοιμο προς κατασκευή' εκκινεί τα αναπτυξιακά μας σχέδια.

Εκφράζουμε την εκτίμησή μας στη Westbridge Renewable για τη συνεργασία και την καθοδήγησή τους κατά τη διάρκεια της μετάβασης, είμαστε ενθουσιασμένοι για τις επερχόμενες ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας. Είναι τιμή μας να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Αλμπέρτα και ανυπομονώ να προχωρήσουμε στο κλείσιμο και των υπόλοιπων έργων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Mytilineos: Στον δείκτη βιωσιμότητας Dow Jones Sustainability Emerging Markets για 2η συνεχόμενη χρονιά

Ελλάκτωρ: Στη MORE της Motor Oil το 25% της Anemos RES - Στα 123,5 εκατ. ευρώ το τίμημα

gazzetta
gazzetta reader insider insider