Vivendi: Θα εξετάσει επιλογές για το μερίδιο που κατέχει στην Telecom Italia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Vivendi: Θα εξετάσει επιλογές για το μερίδιο που κατέχει στην Telecom Italia
Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η πώληση του 24% της ιταλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών που έχει στο χαρτοφυλάκιο της.

Η Vivendi εξετάζει επιλογές για το μερίδιο 1,3 δισ. ευρώ (1,4 δισ. δολαρίων) που κατέχει στην Telecom Italia, καθώς ο δισεκατομμυριούχος Βινσέν Μπολορέ και CEO του επενδυτικού γκρουπ Bolloré, διερευνά μια πιθανή αναδιοργάνωση του γαλλικού ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων, ανέφεραν στο Bloomberg άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Vivendi έχει αρχίσει επαφές με συμβούλους καθώς αξιολογεί πιθανές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης της συμμετοχής του 24% που κατέχει στην Telecom Italia. Οι εκπρόσωποι της Vivendi και της Telecom Italia αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Μια πώληση θα μπορούσε να είναι μέρος μιας ευρύτερης αναδιάρθρωσης στη Vivendi, η οποία ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να χωριστεί σε τρία μέρη — την επιχείρηση συνδρομητικής τηλεόρασης Canal+, τον κλάδο διαφήμισης και επικοινωνίας Havas και μια εταιρεία χαρτοφυλακίου με εισηγμένα και μη μερίδια συμμετοχών στον πολιτισμό, τα μέσα ενημέρωσης και την ψυχαγωγία. Η ανακοίνωση πάντως δεν έκανε καμία αναφορά στην Telecom Italia.

Για την ιταλική εταιρεία, η αποχώρηση της Vivendi θα μπορούσε να εξομαλύνει τον δρόμο για την πώληση ύψους 22 δισ. ευρώ του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας της στην KKR. Η Vivendi, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Telecom Italia, θέλει να μπλοκάρει τη συμφωνία προβαίνει σε νομικές ενέργειες για τη σταματήσει. Η Vivendi, όπως αναφέρει το Bloomberg, πρόκειται να ισχυριστεί ότι η συμφωνία δεν συμμορφώνεται με το ιταλικό εταιρικό δίκαιο.

Η αξία του μεριδίου της Vivendi στην ιταλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών συρρικνώνεται εδώ και χρόνια. Η Vivendi είχε δεχθεί να αναλάβει μια αρχική συμμετοχή στην Telecom Italia ως μέρος μιας συμφωνίας το 2014 για την πώληση της βραζιλιάνικης ευρυζωνικής επιχείρησης GVT στην Telefonica, που ήταν τότε επενδυτής στην Telecom Italia. Έκτοτε, οι μετοχές της ιταλικής εταιρείας έχουν χάσει πάνω από τα δύο τρίτα της αξίας τους.

Στη συνέχεια, η Vivendi κατέβαλε περίπου 3,9 δισ. ευρώ το 2015 και το 2016 για να αποκτήσει πρόσθετες μετοχές στην Telecom Italia.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Scope: Οι προοπτικές και οι προκλήσεις για την ελληνική οικονομία - Υψηλότερη ανάπτυξη το 2024 - 2025

Ευρωζώνη: Επιταχύνθηκε η συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Δεκέμβριο

Το νέο flagship κατάστημα carpo άνοιξε τις πύλες του, σε ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια στην καρδιά του Λονδίνου!

gazzetta
gazzetta reader insider insider