Πέφτουν οι υπογραφές για το deal ΟΝΕΧ - Attica Group, ύψους 1 δισ. ευρώ

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέφτουν οι υπογραφές για το deal ΟΝΕΧ - Attica Group, ύψους 1 δισ. ευρώ
Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφεται σήμερα το μεσημέρι για την εκτέλεση του ναυπηγικού προγράμματος εκσυγχρονισμού του στόλου της Attica Group στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σύρου της ΟΝΕΧ.

Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφουν σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Ανάπτυξης η Attica Group και η ΟΝΕΧ για την εκτέλεση του ναυπηγικού προγράμματος εκσυγχρονισμού του στόλου της ακτοπλοϊκής που αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σύρου.

Το πλαίσιο συνεργασίας των δύο ομίλων θα έχει διάρκεια 10 ετών και θα αφορά το σύνολο του επενδυτικού προγράμματος που έχει βάλει μπροστά η Attica Group, συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση του στόλου της. Θα περιλαμβάνει, δηλαδή, τόσο τις επισκευαστικές εργασίες των πλοίων και τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης τους αλλά και -το πιο σημαντικό- και τη ναυπήγηση νέων πλοίων.

Όπως έχει γράψει το insider.gr, αυτό το τελευταίο θα αλλάξει και πίστα για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, που θα κληθούν μετά από δεκαετίες να κατασκευάσουν εμπορικά-επιβατηγά πλοία και να τα παραδώσουν με «το κλειδί στο χέρι».

Η Attica Group έχει ανακοινώσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1 δισ. ευρώ μέχρι το 2030. Πιο άμεσα, μέχρι το 2026 ο όμιλος προγραμματίζει επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των πλοίων του. Από αυτά πάνω από 30 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν στα πλοία της ΑΝΕΚ. Μεταξύ άλλων προγραμματίζεται η εγκατάσταση συστημάτων πλυντρίδων καυσαερίων (scrubbers) που μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις μηχανές των πλοίων αλλά και συστημάτων για την ηλεκτρική σύνδεση των πλοίων στα λιμάνια (cold ironing).

Σε δεύτερη φάση, θα προχωρήσει και η εγκατάσταση μηχανών διπλής καύσης σε επιλεγμένα πλοία αλλά και η ναυπήγηση καινούργιων πλοίων που θα καλύπτουν στο σύνολό τους τα νέα περιβαλλοντικά στάνταρ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΥΔΑΠ: Επενδύσεις 1,85 δισ., deal με ΔΕΔΔΗΕ για «έξυπνους» μετρητές – Η επέκταση δράσεων και τα νέα τιμολόγια

Τράπεζες: Τι περιμένουν από τα «κόκκινα» δάνεια – Προς παράταση το «πάγωμα» επιτοκίων στα στεγαστικά

Το πλάνο επέκτασης της ΕΥΔΑΠ - Αλλαγών συνέχεια στον ΟΤΕ(;) - Η νέα ΑΜΚ της Trastor

gazzetta
gazzetta reader insider insider