Amazon: Η στροφή στα μεταχειρισμένα είδη γεμίζει με $1 δισ. τα ταμεία στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Η στροφή στα μεταχειρισμένα είδη γεμίζει με $1 δισ. τα ταμεία στην Ευρώπη
Η στροφή των καταναλωτών στα ανακαινισμένα και μεταχειρισμένα αγαθά στη Βρετανία και σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει γεμίσει τα ταμεία της Amazon με 1 δισ. λίρες (1,3 δισ. δολάρια), ανέφεραν στο Reuters, επικεφαλής της εταιρείας στην Αγγλία.

Η στροφή των καταναλωτών στα ανακαινισμένα και μεταχειρισμένα αγαθά στη Βρετανία και σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει γεμίσει τα ταμεία της Amazon με 1 δισ. λίρες (1,3 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφεραν στο Reuters, οι επικεφαλής της εταιρείας στην Αγγλία.

Πολλοί έμποροι λιανικής και κατασκευαστές αναμένουν ότι αυτή η τάση θα αυξηθεί καθώς οι καταναλωτές, που πλήττονται από τις αυξανόμενες τιμές αγαθών και το κόστος δανεισμού, προσπαθούν να εξοικονομήσουν μετρητά και να κάνουν βιώσιμες αγορές.

Ο John Boumphrey, Διευθυντής της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι μόνο στην Αγγλία, ο κολοσσός του διαδικτυακού λιανικού εμπορίου πούλησε πέρυσι περισσότερα από 4 εκατομμύρια μεταχειρισμένα ή ανακαινισμένα προϊόντα με έκπτωση. Τους πρώτους εννέα μήνες του 2023, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων προϊόντων της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 15% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, πρόσθεσε.

Τα συνολικά έσοδα της Amazon UK το 2022 ήταν 24 δισεκατομμύρια λίρες. «Οι πελάτες μάς λένε ότι αγοράζουν μεταχειρισμένα αντικείμενα για να εξοικονομήσουν χρήματα για να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος ζωής αλλά και επειδή θέλουν να ψωνίζουν πιο βιώσιμα», είπε ο Boumphrey.

Η Amazon έχει στόχο τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2040 παρόλο που πολλοί περιβαλλοντικοί ακτιβιστές είναι δύσπιστοι σχετικά με την προθυμία των μεγάλων εταιρειών να μειώσουν τις εκπομπές, θεωρώντας ότι είναι περισσότερο μια άσκηση δημοσίων σχέσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Apple διακόπτει τη συνεργασία με τη Goldman Sachs για την πιστωτική της κάρτα

Με τον κολοσσό EXA Infrastructure συμμαχεί η Lancom - Ανάπτυξης και επενδύσεων συνέχεια για το 2024

Bill Ackman: «Στοιχηματίζει» πως η Fed θα ξεκινήσει τις μειώσεις επιτοκίων νωρίτερα από το αναμενόμενο

gazzetta
gazzetta reader insider insider