«Μπάσιμο» της BP στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Ιαπωνίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μπάσιμο» της BP στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Ιαπωνίας
Η BP εισέρχεται στην αγορά της Ιαπωνίας αφού έγινε αποδεκτό το αίτημα της από το Υπουργείο Βιομηχανίας της χώρας να λειτουργεί ως λιανικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας. 

Η BP εισέρχεται στην αγορά της Ιαπωνίας αφού έγινε αποδεκτό το αίτημα της προς το Υπουργείο Βιομηχανίας της χώρας να λειτουργεί πλέον ως προμηθευτής λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας.

Με στόχο την μετατροπή της σε έναν ολοκληρωμένο κολοσσό ενέργειας, η ΒΡ αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως η συγκεκριμένη κίνηση είναι μέρος της στρατηγικής της για διεύρυνση των δραστηριοτήτων και των επενδύσεών της σε διάφορους τομείς ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων των ΑΠΕ και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο πετρελαϊκός «γίγαντας» που τροφοδοτεί την Ιαπωνία με υγροποιηµένο φυσικό αέριο (LNG) και άλλα καύσιμα για περισσότερα από 60 χρόνια, σχεδιάζει να επεκταθεί στην ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα τις επόμενες δεκαετίες, καθώς αναζητά ένα επιχειρηματικό μοντέλο που μπορεί να επιβιώσει στην παγκόσμια μετάβαση από ορυκτά καύσιμα.

Παρόλο που υπάρχουν αντιδράσεις για ενδεχόμενο υπονόμευσης της δραστηριότητας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, η BP Energy Japan (BPEJ), μέρος του τμήματος εμπορίας και ναυτιλίας της BP, θα λειτουργεί τη νέα επιχείρηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Αξίζει να σημειωθεί πως η ΒΡ έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοινώνοντας μια πτώση κερδών σε ετήσια βάση.

Κατέγραψε υποκείμενο κέρδος κόστους αντικατάστασης, που χρησιμοποιείται ως δείκτης καθαρού κέρδους, ύψους 3,293 δισ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο από 8,15 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 4,059 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την συναινετική εκτίμηση των αναλυτών της LSEG. Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμα μια χρέωση απομείωσης αξίας 540 εκατ. δολαρίων προ φόρων που σχετίζεται με υπεράκτια αιολικά έργα στις ΗΠΑ και ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 1,5 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Nova φέρνει υπερυψηλές ταχύτητες Internet σε ακόμα περισσότερες γειτονιές της Αθήνας

Reuters: Η ByteDance αποσύρεται από τον κλάδο βιντεοπαιχνιδιών

DBRS: Ξεχωρίζουν στην Ευρώπη οι ελληνικές τράπεζες στο καθαρό επιτοκιακό περιθώριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider