ΝΥΤ: Το Χ μπορεί να χάσει έως και 75 εκατ. δολάρια διαφημιστικών εσόδων ως το τέλος του έτους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΝΥΤ: Το Χ μπορεί να χάσει έως και 75 εκατ. δολάρια διαφημιστικών εσόδων ως το τέλος του έτους
Ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, Έλον Μασκ, υποστηρίζοντας μια αντισημιτική ανάρτηση οδήγησε πολλές εταιρείες να σταματήσουν τις διαφημίσεις τους.

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης X που ανήκει στον Έλον Μασκ θα μπορούσε να χάσει έως και 75 εκατομμύρια δολάρια από διαφημιστικά έσοδα μέχρι το τέλος του έτους, καθώς δεκάδες μεγάλες εταιρείες σταματούν τις καμπάνιες μάρκετινγκ τους στο μέσο, ανέφεραν οι New York Times.

Ο Μασκ υποστηρίζοντας μια αντισημιτική ανάρτηση στην πλατφόρμα την περασμένη εβδομάδα, οδήγησε πολλές εταιρείες, όπως η Walt Disney και η Warner Bros Discovery να σταματήσουν τις διαφημίσεις τους στον ιστότοπο που παλαιότερα ονομαζόταν Twitter.

Η Χ αντεπιτέθηκε και μήνυσε τον όμιλο παρακολούθησης των μέσων ενημέρωσης Media Matters, ισχυριζόμενη ότι ο οργανισμός δυσφήμησε την πλατφόρμα με μια αναφορά που ανέφερε ότι διαφημίσεις για μεγάλες εταιρείες, όπως η Apple και η Oracle, είχαν εμφανιστεί δίπλα σε δημοσιεύσεις που διαφημίζουν τον Αδόλφο Χίτλερ και το ναζιστικό κόμμα.

Τα εσωτερικά έγγραφα που ήρθαν σε γνώση των New York Times αυτή την εβδομάδα, απαριθμούν περισσότερες από 200 εταιρείες όπως η Airbnb, η Amazon, η Coca-Cola και η Microsoft, πολλές από τις οποίες έχουν σταματήσει ή σκέφτονται να σταματήσουν τις διαφημίσεις τους στο κοινωνικό δίκτυο.

Η Χ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι διαφημιστικά έσοδα 11 εκατομμυρίων δολαρίων κινδυνεύουν, αν και ο ακριβής αριθμός των διαφημιζόμενων κυμάνθηκε, καθώς κάποιοι επέστρεψαν στην πλατφόρμα και άλλοι αύξησαν τις δαπάνες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Οι διαφημιστές έχουν εγκαταλείψει το X από τότε που ο Μασκ το αγόρασε τον Οκτώβριο του 2022 και μείωσε την εποπτεία του περιεχομένου, με αποτέλεσμα την απότομη αύξηση της ρητορικής μίσους στον ιστότοπο, σύμφωνα με ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων.

Τα έσοδα από τις διαφημίσεις της πλατφόρμας στις ΗΠΑ μειώνονται τουλάχιστον κατά 55% από έτος σε έτος κάθε μήνα, ύστερα από την εξαγορά του Μασκ, ανέφερε προηγουμένως το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider