Caterpillar: Άνω των προβλέψεων τα κέρδη γ' τριμήνου - «Καμπανάκι» για τη μείωση του ανεκτέλεστου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Caterpillar: Άνω των προβλέψεων τα κέρδη γ' τριμήνου - «Καμπανάκι» για τη μείωση του ανεκτέλεστου
Caterpillar
Η Caterpillar ανακοίνωσε κέρδη γ' τριμήνου τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. «Καμπανάκι» από τη μείωση των ανεκτέλεστων παραγγελιών.

Η Caterpillar ανακοίνωσε κέρδη γ' τριμήνου τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, ωστόσο ανέφερε ότι τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο θα είναι μόνο οριακά υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, προκαλώντας ανησυχίες σε συνδυασμό βέβαια με την παράλληλη μείωση των ανεκτέλεστων παραγγελιών της, που υποδεικνύει ότι η ζήτηση μπορεί να μειωθεί.

Ειδικότερα, ο αμερικανικός χωματουργικός κολοσσός ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 5,52 δολαρίων ανά μετοχή, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση 4,77 δολαρίων από 23 αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg. Η Caterpillar σημείωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα στον βραχίονα κατασκευαστικού εξοπλισμού της, ενώ οι πωλήσεις από τον βραχίονα εξόρυξης, καθώς και τις δραστηριότητες ενέργειας και μεταφορών της ήταν πιο αδύναμες απ' ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.

Ωστόσο, η εταιρεία με έδρα το Τέξας ανακοίνωσε ότι το ανεκτέλεστο των παραγγελιών της μειώθηκε κατά 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια από το β' τρίμηνο, παρόλο που ανακοίνωσε κέρδη γ' τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, χάρη στις υψηλότερες τιμές και τις ισχυρές πωλήσεις. Επανέλαβε επίσης την προσδοκία της για δαπάνες αναδιάρθρωσης 700 εκατομμυρίων δολαρίων για ολόκληρο το έτος. Το απόγευμα της Τρίτης, η μετοχή της υποχωρεί 5,7% στα ταμπλό της Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Attica Bank: Στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού μεταφέρονται τα κεντρικά γραφεία

Γιατί η Goldman Sachs «γυρνά την πλάτη» στις αμερικανικές μετοχές - Η υπεραπόδοση της Wall Street δε θα επαναληφθεί

Assen Vassilev (ΥΠΟΙΚ Βουλγαρίας): Εντός πενταετίας ο οδικός άξονας Αλεξανδρούπολη – Κωνστάντζα

gazzetta
gazzetta reader insider insider