McDonald's: Kέρδη και έσοδα τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
McDonald's: Kέρδη και έσοδα τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες
Ο CEO Chris Kempczinski δήλωσε ότι το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον εκτυλίσσεται σύμφωνα με τις προσδοκίες της εταιρείας για το έτος.

Τριμηνιαία αποτελέσματα άνω των προσδοκιών των αναλυτών ανακοίνωσε τη Δευτέρα η McDonald's καθώς οι αυξήσεις των τιμών ενίσχυσαν τις πωλήσεις της στις ΗΠΑ.

Όσον αφορά στα μεγέθη, αναλυτικά, στα κέρδη ανά μετοχή ανακοίνωσε 3,19 δολάρια προσαρμοσμένα έναντι 3 δολάρια αναμενόμενα. Στα έσοδα ανακοίνωσε 6,69 δισ. δολάρια έναντι 6,58 δισ. δολάρια αναμενόμενων.

Η γιγαντιαία αλυσίδα γρήγορου φαγητού ανακοίνωσε καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου 2,32 δισ. δολαρίων ή 3,17 δολαρίων ανά μετοχή, από 1,98 δισ. δολάρια ή 2,68 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Εξαιρουμένων στοιχείων, η McDonald's κέρδισε 3,19 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα της McDonald's αυξήθηκαν κατά 14% στα 6,69 δισ. δολάρια.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις στα καταστήματα που λειτουργούν πάνω από ένα έτος αυξήθηκαν κατά 8,8% το τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις του StreetAccount για 7,8%.

Οι πωλήσεις της εταιρείας στις ΗΠΑ στα καταστήματα που λειτουργούν πάνω από ένα έτος αυξήθηκαν κατά 8,1%, τροφοδοτούμενες από τις αυξήσεις τιμών. Η McDonald's δεν αποκάλυψε πόσο αυξήθηκαν οι τιμές της σε σύγκριση με την περσινή περίοδο. Η αλυσίδα ανέφερε επίσης τις καμπάνιες μάρκετινγκ και τις ψηφιακές παραγγελίες ως υπαίτιες για την αύξηση των πωλήσεών της.

Το τμήμα διεθνών αγορών της McDonald's ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων στα καταστήματα που λειτουργούν πάνω από ένα έτος κατά 8,3%, ενισχυμένη από την ισχυρή ζήτηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τον Καναδά.

Το τμήμα των διεθνών αγορών με άδεια ανάπτυξης της εταιρείας, που περιλαμβάνει την Κίνα και την Ιαπωνία, σημείωσε αύξηση πωλήσεων στα ίδια καταστήματα κατά 10,5%.

Ο CEO Chris Kempczinski δήλωσε ότι το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον εκτυλίσσεται σύμφωνα με τις προσδοκίες της εταιρείας για το έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Το συνδικάτο Unifor κήρυξε απεργία στα εργοστάσια της Stellantis

Ανεβαίνει το κόστος μεταφοράς container από Ασία προς Ευρώπη – Έρχονται νέες αυξήσεις

Χατζηδάκης: Η ανάπτυξη ο καλύτερος τρόπος για διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής

gazzetta
gazzetta reader insider insider