Merck: «Διέλυσε» τις προβλέψεις για τα αποτελέσματα τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Merck: «Διέλυσε» τις προβλέψεις για τα αποτελέσματα τριμήνου
Merck
Ο φαρμακευτικός κολοσσός αύξησε επίσης τις προβλέψεις πωλήσεων για ολόκληρο το έτος στα 59,7 δισ. δολάρια σε 60,2 δισ. δολάρια, ελαφρώς υψηλότερα από το guidance από 58,6 έως 59,6 δισ. δολάρια τον Αύγουστο.

Άνω των προσδοκιών ήταν τα έσοδα και προσαρμοσμένα κέρδη τριμήνου της Merck που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, με ισχυρές πωλήσεις του φαρμάκου της για τον καρκίνο Keytruda, του εμβολίου για HPV Gardasil και παραδόξως, του φαρμάκου της για την Covid Lagevrio.

Ο φαρμακευτικός κολοσσός αύξησε επίσης τις προβλέψεις πωλήσεων για ολόκληρο το έτος στα 59,7 δισ. δολάρια σε 60,2 δισ. δολάρια, ελαφρώς υψηλότερα από το guidance από 58,6 έως 59,6 δισ. δολάρια τον Αύγουστο.

Η Merck μείωσε το guidance προσαρμοσμένων κερδών της στα 1,33 δολάρια έως 1,38 δολάρια ανά μετοχή, από προηγούμενη πρόβλεψη 2,95 δολάρια σε 3,05 δολάρια ανά μετοχή. Η ενημερωμένη προοπτική αντικατοπτρίζει μια προκαταβολή 5,5 δισ. δολαρίων, ή 1,70 δολάρια ανά μετοχή, που σχετίζεται με την πρόσφατη συμφωνία συνεργασίας της εταιρείας για φάρμακα με την Daiichi Sankyo. Το guidance περιλαμβάνει επίσης προηγουμένως ανακοινωθέντες εφάπαξ χρεώσεις που σχετίζονται με τις εξαγορές της εταιρείας των Prometheus Biosciences και Imago Prometheus BioSciences, μαζί με μια άλλη προκαταβολή που σχετίζεται με μια συμφωνία συνεργασίας με την Kelun-Biotech.

Αναλυτικά, στα κέρδη ανά μετοχή η εταιρεία ανακοίνωσε 2,13 δολάρια προσαρμοσμένα έναντι 1,95 δολάρια αναμενόμενα ενώ στα ανακοίνωσε 15,96 δισ. δολάρια έναντι 15,32 δισ. δολάρια αναμενόμενα, με αύξηση 7% σε σχέση με πέρυσι.
Ωστόσο, οι μετοχές της Merck έχουν σχεδόν 7% φέτος με αγοραία αξία περίπου 263 δισ. δολαρίων, καθιστώντας την, την τρίτη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία σημείωσε καθαρά κέρδη 4,75 δισ. δολαρίων, ή 1,86 δολάρια ανά μετοχή έναντι 3,25 δισ. δολάρια, ή 1,28 δολάρια ανά μετοχή, για την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Εξαιρουμένων ορισμένων στοιχείων, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της Merck ήταν 2,13 δολάρια για την περίοδο.

Χωρίς το Lagevrio, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9%. Η αντιική θεραπεία για την Covid σημείωσε πωλήσεις 640 εκατ. δολαρίων για το τρίμηνο, αυξημένες κατά 47% από το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι το φάρμακο θα κέρδιζε μόνο 140,8 εκατ. δολάρια σε πωλήσεις, σύμφωνα με εκτιμήσεις της FactSet. Οι πωλήσεις του Lagevrio εκπλήσσουν αφού οι πωλήσεις αντιικών προϊόντων Covid από εταιρείες όπως η Pfizer και Moderna έχουν πέσει κατακόρυφα φέτος καθώς ο κόσμος βγαίνει από την πανδημία και βασίζεται λιγότερο σε εμβόλια και θεραπείες για προστασία.

Η δημοφιλής θεραπεία αντισωμάτων Keytruda της Merck, η οποία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών τύπων καρκίνου, σημείωσε έσοδα 6,34 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 17% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Οι αναλυτές περίμεναν 6,20 δισ. δολάρια σε πωλήσεις της Keytruda, σύμφωνα με εκτιμήσεις της FactSet.

Η φαρμακευτική επιχείρηση της Merck σημείωσε επίσης άλμα στις πωλήσεις του Gardasil, ενός εμβολίου που αποτρέπει τον καρκίνο από τον HPV, την πιο κοινή σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη στις ΗΠΑ.

Το Gardasil σημείωσε πωλήσεις 2,59 δισ. δολαρίων, οι οποίες είναι αυξημένες κατά 13% από το τρίτο τρίμηνο του 2022. Οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 2,64 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις της FactSet.

Το τμήμα υγείας ζώων της εταιρείας, το οποίο αναπτύσσει εμβόλια και φάρμακα για σκύλους, γάτες και βοοειδή, σημείωσε πωλήσεις 1,40 δισ. δολαρίων, αυξημένες κατά 2% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

TotalEnergies: «Βουτιά» 35% στα καθαρά κέρδη το γ' τρίμηνο

ACS: Εγκαινίασε το νέο Κέντρο Διαλογής της

ΔΕΗ: Στο 1,5 δισ. τα EBITDA με την εξαγορά της Enel Romania – Ανοίγει νέος «κύκλος» ανάπτυξης

gazzetta
gazzetta reader insider insider