ΑΒ Βασιλόπουλος: Αντίστροφη μέτρηση για το νέο κατάστημα στο Μαρούσι

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΑΒ Βασιλόπουλος: Αντίστροφη μέτρηση για το νέο κατάστημα στο Μαρούσι
Συνεχίζει τη δυναμική επέκταση του δικτύου της η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Πότε ανοίγει το κατάστημα στο Μαρούσι και τι έπεται.

Ανάποδα έχει γυρίσει η κλεψύδρα του χρόνου για τη λειτουργία του νέου καταστήματος της ΑΒ Βασιλόπουλος στο Μαρούσι, καθώς η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ συνεχίζει να επενδύει στη δυναμική επέκταση του δικτύου της.

Όπως έχει ήδη γνωστοποιήσει η διοίκηση, το νέο κατάστημα θα είναι εμβληματικό, ενώ αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στους καταναλωτές περί τα μέσα Νοεμβρίου. Θα αναπτύσσεται σε συνολική έκταση 3.000 τμ στο οικόπεδο του ιδρύματος Μιμηκοπούλου στο Μαρούσι και θα φιλοξενεί πολλά νέα concept.

Η… κίνηση ματ

Ωστόσο, η κίνηση ματ που έγινε γνωστή τον περασμένο μήνα αφορά στην απόφαση της ΑΒ Βασιλόπουλος να μπει στο Άγιο Όρος και να γίνει με αυτό τον τρόπο η πρώτη αλυσίδα σούπερ μάρκετ που αποφασίζει να ανοίξει κατάστημα στην αυτόνομη μοναστική πολιτεία.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα στους δημοσιογράφους ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, Νίκος Λαβίδας, το σούπερ μάρκετ θα ανοίξει στις Καρυές του Αγίου Όρους, ενώ μεγάλο μέρος των προϊόντων και των κωδικών που θα φιλοξενήσει στα ράφια του θα στηριχθεί σε τοπικά προϊόντα, με στόχο την ανάδειξη του ιδιαίτερου διατροφικού πλούτου της περιοχής.

Η πανελλαδική επέκταση του δικτύου της θυγατρικής του ομίλου Ahold Delhaize στην Ελλάδα συνεχίστηκε με αμείωτους ρυθμούς και τους προηγούμενους μήνες. Ήταν τον περασμένο Μάιο όταν η ΑΒ Βασιλόπουλος εγκαινίασε το πρώτο της κατάστημα στην Ιεράπετρα, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, τον Ιούνιο, εγκαινίασε το νέο της κατάστημα στην Κω. Προηγήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, το νέο μεγάλο κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος στο Χαλάνδρι επί των οδών Δ. Πλακεντίας και Ζήνωνος, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες μεγάλου μέρους του καταναλωτικού κοινού των βορείων προαστίων.

Στα 181 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις στην τριετία 2023-2025

Κόντρα στην αρνητική συγκυρία που δημιουργούν οι έντονες πληθωριστικές πιέσεις, στη σκιά μάλιστα της όξυνσης του γεωπολιτικού κινδύνου, η γνωστή αλυσίδα του οργανωμένου λιανεμπορίου δηλώνει επιχειρηματικά παρούσα, συνεχίζοντας να επενδύει στην ανάπτυξή της, θέτοντας ακόμη πιο ψηλά τον πήχη.

Μετά τις επενδύσεις ύψους 65 εκατ. ευρώ το 2022, η ΑΒ Βασιλόπουλος προχωράει σε νέο τριετές επενδυτικό πλάνο για το διάστημα 2023-2025 συνολικού ύψους 181 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνεται η δημιουργία 198 νέων καταστημάτων, από τα οποία τα 16 αφορούν σε εταιρικά καταστήματα και τα 182 σε franchise.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στο τέλος της περασμένης χρονιάς, το δίκτυο πωλήσεων της ΑΒ Βασιλόπουλος αριθμούσε 632 καταστήματα από τα οποία τα 242 ανήκουν στο δίκτυο δικαιόχρησης (franchising) και 14 καταστήματα είναι καταστήματα χονδρικής πώλησης (cash and carry).

«Με τέτοιο δίκτυο καταστημάτων franchise είναι σαν να έχουμε κάνει εξαγορά», σχολίασε πρόσφατα ο κ. Λαβίδας, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απόκτησης κάποιας άλλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, την ώρα που εντείνονται οι κινήσεις συγκέντρωσης στον κλάδο της οργανωμένης λιανικής. «Εάν προκύψει κάποια ευκαιρία για εξαγορά, θα την εξετάσουμε», σημείωνε χαρακτηριστικά ο κ. Λαβίδας.

Σε τρεις πυλώνες η ανάπτυξη

Η ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζεται σε στρατηγικές κινήσεις που στηρίζονται σε τρεις βασικούς πυλώνες: Στην τιμή, την ποικιλία και την εξυπηρέτηση.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των τιμών, καθώς παραδοσιακά ο Έλληνας θεωρεί την ΑΒ Βασιλόπουλος ένα ακριβό σούπερ μάρκετ, ο κ. Λαβίδας αποκάλυψε τον περασμένο μήνα ότι η αλυσίδα έχει ξοδέψει πάνω από 230 εκατ. ευρώ σε προωθητικές ενέργειες, ενώ τα προϊόντα του σούπερ μάρκετ που πωλούνται σε χαμηλή τιμή ανέρχονται σε περίπου 1.000, με στόχο να φτάσουν τα 1.600.

Ως προς την ποικιλία, η αλυσίδα έχει αναπτύξει και λανσάρει σε πολλές χώρες αρκετά brands, προκειμένου να εξασφαλίσει οικονομίες κλίμακας, προάγοντας ταυτόχρονα τα προϊόντα της ελληνικής γης με ανάπτυξη τοπικών κωδικολογίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μίνι ασφαλιστικό: Το όριο καταθέσεων «ξεκλειδώνει» τη συνταξιοδότηση για 12.000 οφειλέτες του ΕΦΚΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ο φόβος ανατιμήσεων ζεσταίνει την αγορά

Ακίνητα: Έρχονται ανατροπές στις αντικειμενικές αξίες των δήμων - Πού θα γίνουν διορθώσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider