Βακάκης: Έντονα κερδοσκοπική τάση στην Ελλάδα ενώ διεθνώς είναι σαφής η κατεύθυνση αποπληθωρισμού

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βακάκης: Έντονα κερδοσκοπική τάση στην Ελλάδα ενώ διεθνώς είναι σαφής η κατεύθυνση αποπληθωρισμού
«Εμείς κρύβουμε τα ακριβά παιχνίδια για να μην φέρνουμε σε δύσκολη θέση τους γονείς» ανέφερε ο κ. Βακάκης. Η Ελλάδα κινείται με ρυθμούς παραπληγικού σαλιγκαριού.

Στην παραδοχή πως στην Ελλάδα υπάρχει αυτή τη στιγμή μια έντονα κερδοσκοπική τάση, παρά το γεγονός πως σε διεθνές επίπεδο γίνεται σαφής μια κατεύθυνση αποπληθωρισμού, προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης ο επικεφαλής του ομίλου Jumbo, Απόστολος Βακάκης.

Όπως τόνισε στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στο Μοσχάτο, αυτή η έντονα κερδοσκοπική τάση στην Ελλάδα δεν είναι αδικαιολόγητη, είναι όμως πρώιμη.

«Με εξαίρεση το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης, η τάση διεθνώς είναι σαφώς αποπληθωριστική» σημείωσε, εξηγώντας ωστόσο ότι η συζήτηση είναι γεωπολιτική και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς θα συμβεί.

Σύμφωνα με τον κ. Βακάκη, ο Όμιλος Jumbo συνεχίζει την προσπάθεια να γεφυρώσει τα εισοδήματα των καταναλωτών με τις τιμές της αγοράς, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη η αγορά να σέβεται τον καταναλωτή. «Δεν είμαι φιλάνθρωπος επειδή μειώνω τις τιμές, αλλά πιστεύω στο πελατοκεντρικό μοντέλο, με την ισοπαλία υπέρ του καταναλωτή» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο εργαζόμενος υποφέρει κι εμείς πρέπει να σεβαστούμε τον καταναλωτή, πρόσθεσε.

«Εμείς κρύβουμε τα ακριβά παιχνίδια για να μην φέρνουμε σε δύσκολη θέση τους γονείς» ανέφερε ο κ. Βακάκης.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανάγκη να διαχωριστεί η οικονομία από την πολιτική στην Ελλάδα και να κινηθούν πιο γρήγορα οι διαδικασίες στη χώρα μας. Η Ελλάδα κινείται με ρυθμούς παραπληγικού σαλιγκαριού, υποστήριξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lambda Automata: Επένδυση 6 εκατ. ευρώ για την ελληνική startup

Dentist Pass: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως 22 Δεκεμβρίου

ΥΠΕΘΟ: Βαριές ποινές σε servicers, επιπλέον «κούρεμα» έως 28% στις ρυθμίσεις μέσω Εξωδικαστικού, κίνητρα για τον Φορέα Ακινήτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider