Goldman Sachs: Σορτάρισμα σε μετοχές καπνού, αλκοόλ και τροφίμων από τα hedge funds

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Σορτάρισμα σε μετοχές καπνού, αλκοόλ και τροφίμων από τα hedge funds
Τα στοιχήματα short selling ποντάρουν στο ότι η τιμή μιας μετοχής θα πέσει.

Ξεπούλημα παρατηρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τα διεθνή hedge funds σε μετοχές εταιρειών τροφίμων, ποτών και καπνού, με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 11 εβδομάδων, αναφέρει σε υπόμνημα της η Goldman Sachs, καθώς αυτές οι μετοχές, που θεωρούνται ως υποκατάστατο των ομολόγων, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πρόσφατη άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Τα short στοιχήματα των hedge funds σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα την εβδομάδα έως την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου σημείωσαν τους υψηλότερους ρυθμούς των τελευταίων τριών μηνών και κατατάχθηκαν μεταξύ των μεγαλύτερων επιπέδων που σημειώθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια, επισημαίνεται στο υπόμνημα της Goldman Sachs.

Τα στοιχήματα short selling ποντάρουν στο ότι η τιμή μιας μετοχής θα πέσει.

Οι μετοχές των βασικών καταναλωτικών προϊόντων των ΗΠΑ έχουν υποχωρήσει περίπου 10% μέχρι στιγμής φέτος, καθώς αυτές οι μετοχές, που συνήθως αποδίδουν σταθερά και υψηλότερα μερίσματα από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, δεν συμβαδίζουν με τις πρόσφατες ραγδαίες αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Οι αποδόσεις των 2ετών ομολόγων των ΗΠΑ αυξήθηκαν περίπου 15 μονάδες βάσης από την Τρίτη 10 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 13. Συνέχισαν την άνοδό τους τη Δευτέρα, σκαρφαλώνοντας περίπου 1,5 μονάδα βάσης.

Ο κλάδος των βασικών καταναλωτικών προϊόντων, που πουλά προϊόντα όπως είδη οικιακής χρήσης, αλκοόλ και προϊόντα καπνού, την εβδομάδα που έληξε στις 13 Οκτωβρίου αποτελούσε την ομάδα με τις χαμηλότερες επιδόσεις στον S&P 500 και ήταν επίσης ο κλάδος με τις περισσότερες καθαρές πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Οι short sales ξεπέρασαν τις αγορές long περίπου 4 προς 1, δήλωσε η Goldman Sachs.

Οι πωλήσεις έλαβαν τη μορφή short στοιχημάτων σε εταιρείες που πωλούν τρόφιμα, ποτά και προϊόντα καπνού και την έξοδο από θέσεις long σε προϊόντα οικιακής χρήσης και τρόφιμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bank of America: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη στο γ' τρίμηνο - Στα 25,32 δισ. τα έσοδα

TBI bank: «Μy Windows EasyPay» πρόγραμμα χρηματοδότησης για κουφώματα αλουμινίου ALUMIL

Adecco: Το 70% των εργαζομένων χρησιμοποιεί ήδη το GenAI, η εκπαίδευση όμως είναι ελλιπής

gazzetta
gazzetta reader insider insider