Rolex Ελλάς: Με τζίρο άνω των 82 εκατ. ευρώ «αποκηρύσσει» την κρίση – Ο τουρισμός και το κίνητρο μεταπώλησης ενός πολυτελούς ρολογιού

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rolex Ελλάς: Με τζίρο άνω των 82 εκατ. ευρώ «αποκηρύσσει» την κρίση – Ο τουρισμός και το κίνητρο μεταπώλησης ενός πολυτελούς ρολογιού
Η πολυτέλεια δεν γνωρίζει από… κρίσεις. Αύξηση των πωλήσεων της Rolex Ελλάς κατά 10,3% το 2022 λόγω της μεγάλης ώθησης από τον κλάδου του τουρισμού. Βελτιώνεται η εικόνα των εμπορικών σημάτων Rolex και Tudor στη χώρα μας. Ανησυχία για τη διαθεσιμότητα των ρολογιών έναντι της αυξημένης ζήτησης.

Συνεχίζουν να… ξεπουλάνε τα περίφημα ρολόγια Rolex στην Ελλάδα, καθώς όπως όλα δείχνουν η πολυτέλεια δεν φαίνεται να γνωρίζει από κρίσεις.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι το 2022 η Rolex Ελλάς, ο αποκλειστικός εισαγωγέας των ρολογιών Rolex και Tudor στην Ελλάδα, παρουσίασε κύκλο εργασιών ύψους 82,58 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 10,3% έναντι κύκλου εργασιών ύψους 74,89 εκατ. ευρώ το 2021, λαμβάνοντας ισχυρή ώθηση από την «έκρηξη» του τουριστικού ρεύματος, αφού τη χρονιά που μας πέρασε οι τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα άγγιξαν τα 31 εκατομμύρια.

Θετικά λειτούργησε την ίδια στιγμή και η βελτίωση της εικόνας των εμπορικών σημάτων Rolex και Tudor, καθώς η εταιρεία διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομέων σε όλη τη χώρα.

Όπως επισημαίνεται στις οικονομικές καταστάσεις της εν Ελλάδι θυγατρικής της ελβετικής Rolex που καταχωρήθηκαν στο ΓΕΜΗ τα προηγούμενα 24ωρα, κατά τη διάρκεια του 2022 συνεχίστηκαν οι προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί η πολυεπίπεδη και περίπλοκη οικονομική κατάσταση των τελευταίων ετών. «Παρά το υψηλό επίπεδο του πληθωρισμού και του αυξημένου κόστους αγορών λόγω των διεθνών οικονομικών συνθηκών, η εταιρεία συνέχισε τις προσπάθειες να διατηρήσει ένα ικανοποιητικό πλαίσιο της αποτελεσματικής λειτουργίας της», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Για τη Rolex Ελλάς, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται η Ηρώ Βαχάρη, τα μικτά κέρδη ανήλθαν τη χρονιά που μας πέρασε σε 15,88 εκατ. ευρώ, έναντι 20,51 εκατ. ευρώ το 2021, ενώ τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 8,92 εκατ. ευρώ από 12,64 εκατ. ευρώ στην αμέσως προηγούμενη χρήση. Τα καθαρά μετά από φόρους κέρδη υποχώρησαν στα 6,67 εκατ. ευρώ από 9,60 εκατ. ευρώ το 2021.

Στο μέτωπο των εξόδων, το 2022 τα έξοδα διοικήσεως ανήλθαν σε 3,90 εκατ. ευρώ και τα έξοδα διαθέσεως στα 3,76 εκατ. ευρώ.

Ισχυρό κίνητρο για την αγορά ενός Rolex η αξία… μεταπώλησής του

Όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, ακόμη ένα ισχυρό κίνητρο για την απόκτηση ενός ακριβού ρολογιού είναι η αξία μεταπώλησής του.

«Η μάρκα Rolex εξακολουθεί να λειτουργεί ως ένα μοντέρνο και ισχυρό σύμβολο προσελκύοντας τους καταναλωτές παρά την αβεβαιότητα στις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, αφού παρέχει τόσο την ασφάλεια της διαχρονικής αξίας όσο και μιας μορφής επένδυσης, η οποία αντέχει στο χρόνο και έχει μεγάλη ζήτηση», τονίζεται.

Τα τελευταία χρόνια και τα ρολόγια Tudor, τα οποία διαθέτουν νέα ανανεωμένη εικόνα, κερδίζουν συνεχώς μερίδιο αγοράς, καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον από τους πελάτες της εταιρείας για αυτά.

Ανησυχία για τη… διαθεσιμότητα των ρολογιών

Μάλιστα η εταιρεία εκφράζει προβληματισμό για τη… διαθεσιμότητα των ρολογιών απέναντι στην αυξημένη ζήτηση από την πλευρά των πελατών.

«Η διαθεσιμότητα όλων των μοντέλων παραμένει μέσα στις ανησυχίες μας ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε την αυξημένη ζήτηση», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η μεγάλη ληστεία του περασμένου Δεκεμβρίου

Ήταν 20 Δεκεμβρίου του 2022 όταν σημειώθηκε ένοπλη ληστεία στο κατάστημα της Rolex επί της οδού Κολοκοτρώνη, με λεία 24 ρολόγια, τα οποία δεν βρέθηκαν ποτέ, παρά το γεγονός ότι η ληστεία εξιχνιάστηκε μέσα στους πρώτους μήνες του 2023.

Όπως τονίζεται στις οικονομικές καταστάσεις, η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται σε 134.720,13 ευρώ. Πλην των 4.602 ευρώ το οποίο περιλαμβάνεται στα λοιπά έξοδα, το υπόλοιπο του ποσού είναι απαιτητό προς αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία.

Rolex Ελλάς ετών… 30

Η Rolex Ελλάς ιδρύθηκε το 1993 και διαθέτει δύο καταστήματα λιανικής πώλησης στην Αθήνα, ένα επί της οδού Βαλαωρίτου και ένα επί της Κολοκοτρώνη. Στην οδό Σταδίου βρίσκεται το τεχνικό τμήμα που αφορά στην επισκευή και συντήρηση (service) των ρολογιών.

Η εταιρεία απασχολεί σήμερα στην Ελλάδα 49 άτομα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επίδομα 1.000 ευρώ και πρόσληψη προσφέρουν δύο νέα προγράμματα κατάρτισης της ΔΥΠΑ

Πόσο «θερμές» είναι οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις απέναντι στο οικολογικό σήμα – Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, Mytilineos, ΑΒΑΞ στη «μάχη» για το ΣΔΙΤ φυλακών 765 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider