ΝΒΑ: Θετικό στην προοπτική εισόδου επενδυτών από χώρες του Κόλπου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΝΒΑ: Θετικό στην προοπτική εισόδου επενδυτών από χώρες του Κόλπου
Άμπου Ντάμπι και Ριάντ, δείχνουν ενδιαφέρον να εμπλακούν ενεργά στον «μαγικό» κόσμο του ΝΒΑ.

Η Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης των ΗΠΑ (NBA) είναι ανοιχτή σε πιθανές επενδύσεις από χώρες του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο αναπληρωτής επίτροπος της λίγκας, Μαρκ Τέιτουμ, δήλωσε ότι θα μπορούσε να δει μια δίοδο για κρατικά επενδυτικά ταμεία από το Άμπου Ντάμπι και το Ριάντ, ώστε να αποκτήσουν μειοψηφικά πακέτα σε ομάδες του NBA. Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε ενδεχομένως να ακολουθήσει τον δρόμο που άνοιξε η Επενδυτική Αρχή του Κατάρ, η οποία σύναψε συμφωνία τον Ιούνιο για να πάρει μερίδιο 5% στη μητρική εταιρεία των Washington Wizards.

«Δεν έχουν γίνει συγκεκριμένες συζητήσεις σε επίπεδο πρωταθλήματος για αυτό, αλλά αν συνέβαινε με έναν σύλλογο, η ομάδα θα έπρεπε να φέρει την πρόταση σε εμάς, για να περάσει από τη διαδικασία και τους εκτενείς ελέγχους ιστορικού – όπως θα κάναμε με οποιονδήποτε επενδυτή», είπε ο Τέιτουμ στο Άμπου Ντάμπι, όπου οι Minnesota Timberwolves κέρδισαν τους Dallas Mavericks στον πρώτο από τους δύο preseason αγώνες που έλαβαν τόπο στην πόλη του Κόλπου.

«Δεν υπάρχει έλλειψη ενδιαφέροντος από θεσμικούς επενδυτές», ανέφερε, αρνούμενος όμως να σχολιάσει πιθανές συνομιλίες μεταξύ ιδιοκτητών ομάδων και επίδοξων αγοραστών.

Οι ραγδαίες αποτιμήσεις των ομάδων μπάσκετ έχουν καταστήσει δύσκολο ακόμα και για τους πλουσιότερους του κόσμου να αγοράσουν από μόνοι τους μια ομάδα, δημιουργώντας ένα άνοιγμα για τα επενδυτικά κεφάλαια. Την ίδια ώρα,χάρις στον πετρελαϊκό τους πλούτο τα κράτη του Κόλπου μπαίνουν δυναμικά στον κόσμο του αθλητισμού, για να διαφοροποιήσουν τις οικονομίες τους πέρα από τους υδρογονάνθρακες.

Για παράδειγμα, το Άμπου Ντάμπι είναι ιδιοκτήτης μιας αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Premier League μαζί με τη γειτονική Σαουδική Αραβία, η οποία αυτή την εβδομάδα επιβεβαίωσε τα σχέδια να υποβάλει προσφορά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034. Το Κατάρ κατέχει επίσης μερίδια στην Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς και στην πορτογαλική Μπράγκα, και ξόδεψε έως και 300 δισεκατομμύρια δολάρια για να φιλοξενήσει το περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, Το Bloomberg ανέφερε ότι στελέχη της Mubadala Investment του Άμπου Ντάμπι ενδιαφέρθηκαν για να αποκτήσουν την ιδιοκτησία ομάδας του ΝΒΑ.

Τον περασμένο μήνα, το Bloomberg ανέφερε ότι ένα ποσοστό των Golden State Warriors είναι προς πώληση, με μια πιθανή αποτίμηση 7 δισ. δολαρίων να έχει ήδη συζητηθεί. Ο Τέιτουμ ανέφερε ότι είναι θέμα χρόνου η αποτίμηση μιας ομάδας να ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Πολλοί επενδυτές είναι θετικοί για τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του NBA και την αύξηση των αποτιμήσεων των ομάδων», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Νέα μείωση των τιμών στις ΗΠΑ για να τονώσει τη ζήτηση

Ρωσία: Άρση του εμπάργκο στις περισσότερες εξαγωγές ντίζελ

Θύμα χάκερ (και) η MGM Resorts - Στα 100 εκατ. δολάρια οι ζημιές

gazzetta
gazzetta reader insider insider