Την εξαγορά της φαρμακευτικής Mirati Therapeutics εξετάζει η Sanofi

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την εξαγορά της φαρμακευτικής Mirati Therapeutics εξετάζει η Sanofi
Το ενδεχόμενο εξαγοράς της φαρμακευτικής Mirati Therapeutics Inc. εξετάζει η Sanofi, σύμφωνα το Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση των εξελίξεων.

Το ενδεχόμενο εξαγοράς της φαρμακευτικής Mirati Therapeutics Inc. εξετάζει η Sanofi, σύμφωνα το Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση των εξελίξεων.

Ειδικότερα, ο γαλλικός κολοσσός βολιδοσκοπεί την πιθανότητα εξαγοράς της εταιρείας αντικαρκινικών φαρμάκων με έδρα το Σαν Ντιέγκο, η αξία της οποίας αποτιμάται πλέον στα 4,2 δισ. δολάρια, μετά και το ράλι της μετοχής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Πέμπτη.

Η μετοχή της Mirati κατέγραψε «άλμα» σχεδόν 45%, στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό της από το 2017, διαγράφοντας τις απώλειες άνω του 35% που σημειώνει από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις, χωρίς ακόμα να έχει οριστικοποιηθεί το deal, ενώ εκπρόσωποι των εταιρειών αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα.

Σημειώνεται πως η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία έχει ξεκινήσει τη διάθεση του φαρμάκου Krazati για την αντιμετώπιση ενός τύπου καρκίνου του πνεύμονα, λαμβάνοντας την έγκριση του FDA μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ εκτιμάται πως ένα deal εξαγοράς από την Snaofi θα επιτρέψει στην Mirati να κάνει πιο ευρέως διαθέσιμη τη θεραπεία και να χρηματοδοτήσει περαιτέρω μελέτες.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως η Sanofi προχώρησε την Τετάρτη σε συμφωνία ύψους 1,5 δισ. δολαρίων με την Teva Pharmaceutical Industries Inc., για την ανάπτυξη και εμπορία ενός νέου φαρμάκου για την φλεγμονώδη εντερική νόσο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θύμα χάκερ (και) η MGM Resorts - Στα 100 εκατ. δολάρια οι ζημιές

Γερμανία: Άνω των εκτιμήσεων οι μεταποιητικές παραγγελίες τον Αύγουστο

L’Oréal Hellas: Ενίσχυση μεριδίων και διψήφια ανάπτυξη πωλήσεων το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider