Evergrande: Οι συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών «βούλιαξαν» κατά 25% τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Evergrande: Οι συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών «βούλιαξαν» κατά 25% τη μετοχή
Συνεχίζονται οι φουρτούνες για την εταιρεία Evergrande, τον άλλοτε ισχυρό κολοσσό ανάπτυξης ακινήτων στην Κίνα.

Συνεχίζονται οι φουρτούνες για την εταιρεία Evergrande, τον άλλοτε ισχυρό κολοσσό ανάπτυξης ακινήτων στην Κίνα, καθώς η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του γενικού διευθυντή και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών της μονάδας διαχείρισης πλούτου, με αποτέλεσμα η μετοχή να υποχωρήσει έως και 25%, καταγράφοντας χαμηλό δυο εβδομάδων.

Η Evergrande, που κατείχε μια ισχυρή θέση ανάμεσα στους κολοσσούς real estate στην Ασία, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο «μάτι του κυκλώνα», κλυδωνιζόμενη από το ντόμινο χρεοκοπιών που ταλανίζει τον κλάδο ακινήτων στην Κίνα από το 2021. Ένα ντόμινο, που όχι μόνο συγκλόνισε τις παγκόσμιες αγορές αλλά πυροδότησε και φόβους για μετάδοση στην ευρύτερη οικονομία.

Η μετοχή της βρισκόταν σε αναστολή διαπραγμάτευσης για 17 μήνες, έως τις 28 Αυγούστου.

Το χρονικό της σύλληψης

Ο κύκλος αρνητικών δημοσιευμάτων για την εταιρεία άνοιξε ήδη από το 2021, όταν οργισμένοι επενδυτές προέβησαν σε διαμαρτυρίες στα κεντρικά γραφεία της China Evergrande Group στο Shenzhen προκαλώντας την προσοχή των ΜΜΕ. Αναζητώντας την αρχή του νήματος, ως Γενικός διευθυντής και νόμιμος εκπρόσωπος του τμήματος διαχείρισης περιουσίας της Evergrande, αναγνωρίστηκε ο Du Liang από το προσωπικό της εταιρείας, οδηγώντας πρόσφατα την αστυνομία στη λήψη μέτρων εναντίον τους.

«Τα όργανα δημόσιας ασφάλειας έλαβαν ποινικά υποχρεωτικά μέτρα κατά του Du και άλλων υπόπτων εγκληματιών στην Evergrande Financial Wealth Management Co», ανέφερε η αστυνομία, σύμφωνα με το Reuters.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Du ήταν μεταξύ των συλληφθέντων, όπως αναφέρει το πρακτορείο ή πόσα άτομα συνολικά συνέλαβε η αστυνομία, με την ίδια την Evergrande, να μην έχει προβεί ως τώρα σε καμία ανακοίνωση.

Και οι κλυδωνισμοί καλά κρατούν

Να σημειωθεί, πως τον προηγούμενο μήνα, η εταιρεία σημείωσε καθαρή ζημιά 33 δισεκατομμυρίων γουάν (4,5 δισεκατομμύρια δολάρια) για το 6μηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου, έναντι ζημιών 66,4 δισεκατομμυρίων γουάν την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Την ήδη δυσμενή θέση της επιβάρυνε περαιτέρω και η καθυστέρηση λήψη απόφασης για την αναδιάρθρωση του υπεράκτιου χρέους που μετατέθηκε από τον Σεπτέμβριο στον επόμενο μήνα για να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την εξέταση του σχεδίου αναδιάρθρωσης. Χρόνος που όπως όλα δείχνουν είναι πλέον ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της Evergrande.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπέρμποκ: Η Ευρώπη πρέπει να περιορίσει την εξάρτησή της από την Κίνα

Ερντογάν σε Μασκ: Φτιάξε το επόμενο εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία

Ηλιακή Ενέργεια: «Καμπανάκι» χρεοκοπίας από τους Ευρωπαίους λόγω κινεζικού «πολέμου τιμών»

gazzetta
gazzetta reader insider insider