Το αλουμίνιο και επίσημα στις κρίσιμες πρώτες ύλες της E.E. - Ε. Μυτιληναίος: Ισχυρό σήμα της Ευρώπης 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το αλουμίνιο και επίσημα στις κρίσιμες πρώτες ύλες της E.E. - Ε. Μυτιληναίος: Ισχυρό σήμα της Ευρώπης 
Η Πανευρωπαϊκή Ένωση βιομηχανιών μη σιδηρούχων μετάλλων χαιρετίζει με ανάρτησή της στο LinkedIn την έγκριση από το Ευρωκοινοβούλιο της νέας νομοθεσίας.

Την έγκριση από το Ευρωκοινοβούλιο της νέας νομοθεσίας για τις κρίσιμες πρώτες ύλες, χαιρετίζει με ανάρτησή της στο LinkedIn η Eurometaux (Πανευρωπαϊκή Ένωση βιομηχανιών μη σιδηρούχων μετάλλων).

Όπως επισημαίνεται στην ανάρτηση, οι Ευρωβουλευτές διατήρησαν ή ενίσχυσαν τη φιλοδοξία της Κομισιόν σε κρίσιμες παραμέτρους της νομοθεσίας, ειδικά στην ακόμη πιο γρήγορη αδειοδότηση των πρότζεκτ. Παράλληλα, υπερψήφισαν στο να ενταχθεί και το αλουμίνιο στις κρίσιμες πρώτες ύλες της Ε.Ε. διορθώνοντας μία σημαντική παράλειψη της αρχικής πρότασης.

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου υπερψήφισαν την ένταξη του αλουμινίου. Πρόκειται για ένα ισχυρό σήμα της πρόθεσης της Ευρώπης να διατηρήσει και να ενισχύσει την αλυσίδα τροφοδοσίας με αλουμίνιο, γεγονός που μόνο οφέλη θα έχει για την Πράσινη Συμφωνία και την επάρκεια πρώτων υλών», σημειώνει ο πρόεδρος της Eurometaux Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos.

Υπενθυμίζεται ότι το αλουμίνιο δεν συμπεριλαμβανόταν στην αρχική πρόταση της Κομισιόν. Η ένταξή του πιστώνεται στη Eurometaux, η οποία υπό την προεδρία του κ. Μυτιληναίου ανέδειξε τη σημασία που έχει το μέταλλο στην ευρωπαϊκή βιομηχανία.

Όπως τονίζεται στην ανάρτηση στο LinkedIn , η Ένωση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τους ιθύνοντες για την επίτευξη των στόχων για το 2030 που θέτει η νέα νομοθεσία – για ενίσχυση των δραστηριοτήτων εξόρυξης, κατεργασίας και ανακύκλωσης στην Ευρώπη.

«Πρέπει να επαναφέρουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα ορυχεία μας, τις μονάδες κατεργασίας και τις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης, για να καλύψουμε τη ζήτηση που θα επιφέρουν οι στόχοι της Ευρώπης για παραγωγή εξοπλισμού "καθαρών" τεχνολογιών», επισημαίνει ο Γενικός Διευθυντής της Eurometaux, Guy Thiran.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Mytilineos προτιμητέος προμηθευτής σε project 2,5 δισ. λιρών στη Μ. Βρετανία

ΤΑΙΠΕΔ: Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προτιμητέος επενδυτής για τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού

ΕΕΤ: Προσοχή στις απάτες με πρόφαση την παροχή αποζημίωσης από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα

gazzetta
gazzetta reader insider insider