Εταιρικά αποτελέσματα: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εταιρικά αποτελέσματα: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500
Η εικόνα για τα έσοδα των επιχειρήσεων είναι ελαφρών χειρότερη, με το 64% των εταιρειών του S&P 500 να έχει παρουσιάσει έσοδα πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Το μεγαλύτερο κομμάτι των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ που βρίσκονται στον S&P 500 της Wall Street έχει ανακοινώσει αποτελέσματα που έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv, το 79% των εισηγμένων του S&P 500 έχει ανακοινώσει κέρδη που έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών.

Όπως σημειώνει το Reuters, παραδοσιακά κατά τις ανακοινώσεις τριμηνιαίων αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ οι περισσότερες επιχειρήσεις ανακοινώνουν μεγέθη που κινούνται πάνω από τις προβλέψεις.

Τα αποτελέσματα του τρέχοντος τριμήνου για τα κέρδη των επιχειρήσεων είναι τα υψηλότερα από το γ' τρίμηνο του 2021 και υποδηλώνουν πως η αβεβαιότητα στην αμερικανική οικονομία έχει επηρεάσει τις επιχειρήσεις σε βαθμό μικρότερο από αυτό που αναμενόταν.

Η εικόνα για τα έσοδα των επιχειρήσεων είναι ελαφρών χειρότερη, με το 64% των εταιρειών του S&P 500 να έχει παρουσιάσει έσοδα πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Πρόκειται για το χειρότερο αποτέλεσμα στο μέτωπο των εσόδων από το α' τρίμηνο του 2020.

Σε περιόδους τριμηνιαίων εκθέσεων διάρκειας άνω των δύο δεκαετιών, το 66% των εταιρειών έχουν ξεπεράσει τα κέρδη και το 62% τις εκτιμήσεις για τα έσοδα.

Αν και οι περισσότερες υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις, τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου είναι σε τροχιά συνολικής πτώσης 4,2% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το Refinitiv.

Εξαιρουμένου του ενεργειακού τομέα, τα κέρδη του S&P 500 έχουν αυξηθεί κατά 2%, κινούμενα σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά μετά τα τέσσερα προηγούμενα τρίμηνα.

Τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου μέχρι στιγμής έχουν αυξηθεί κατά 0,2%, και αυξήθηκαν κατά 4% εξαιρουμένων των ενεργειακών εταιρειών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Aramco: Η πτώση στις ενεργειακές τιμές έφερε απώλειες σχεδόν 40% στα κέρδη 

Ευρωζώνη: Απρόσμενη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος - Η «άρρωστη» Γερμανία και ο πληθωρισμός

gazzetta
gazzetta reader insider insider