«Barbie»: Λιγότερα από 100 εκατ. δολάρια για να φτάσει τις εισπράξεις του ενός δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Barbie»: Λιγότερα από 100 εκατ. δολάρια για να φτάσει τις εισπράξεις του ενός δισ. δολαρίων
Η σκηνοθέτης της ταινίας, Greta Gerwig, θα γίνει η πρώτη σόλο γυναίκα σκηνοθέτης που θα επιτύχει αυτό το κατόρθωμα.

Η «Barbie» απέχει λιγότερο από 100 εκατομμύρια δολάρια από το να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Σύμφωνα με το CNBC, πριν το σαββατοκύριακο, η «ροζ ταινία» των Warner Bros Discovery και Mattel είχε φέρει στα ταμεία 916,1 εκατομμύρια δολάρια. Αναμένεται να φτάσει το πολυπόθητο σημείο αναφοράς του ενός δισ. δολαρίων πριν από τη Δευτέρα.

«Η συμμετοχή στο κλαμπ των ταινιών που έχουν κάνει εισπράξεις ενός δισ. δολαρίων και άνω, είναι μια στιγμή ορόσημο για τη «Barbie» και την Greta Gerwig, καθώς η τελευταία θα γίνει η πρώτη σόλο γυναίκα σκηνοθέτης που θα επιτύχει αυτό το κατόρθωμα», δήλωσε η Shawn Robbins, επικεφαλής αναλυτής στο BoxOffice.com.

Η Anna Boden, που συν-σκηνοθέτησε το «Captain Marvel» της της Disney, ήταν η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης που συνδέθηκε με ταινία που έκανε «ταμείο» άνω του ενός δισ. δολαρίων. Το «Captain Marvel» έφτασε τα 1,13 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της του προβολής το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Comscore.

Όταν η «Barbie» φτάσει αυτό το ορόσημο, θα γίνει η πρώτη ταινία εισπράξεων ενός δισ. δολαρίων που θα το κάνει για τη νεοσύστατη Warner Bros. Discovery, η οποία προέκυψε το 2022, μετά από συγχώνευση.

«Τελικά, η «Barbie» έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο με τρόπους που η βιομηχανία ίσως δεν είδε να έρχονται, καθώς αναζωπυρώνει πολιτιστικές συζητήσεις για τη θηλυκότητα», είπε η Robbins. «Έχει λανσάρει μια εμβληματική μάρκα στη μεγάλη οθόνη με τρόπο που οι θαυμαστές αισθάνονται ότι είναι οργανικός και αγκαλιάζει τη σωστή ποσότητα νοσταλγίας για να πει μια αξιοσημείωτη και διασκεδαστική ιστορία στον σύγχρονο κόσμο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider