Avax: Σύμβαση 443 εκατ. ευρώ για κατασκευή 3 νοσοκομείων σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Avax: Σύμβαση 443 εκατ. ευρώ για κατασκευή 3 νοσοκομείων σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη
Για την κατασκευή του Νέου Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής και του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης.

Ο όμιλος ΑΒΑΞ ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης ύψους 433 εκατ. ευρώ με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για την κατασκευή 3 νέων νοσοκομείων σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών:

Ο Όμιλος ΑΒΑΞ (η «Εταιρεία») ανακοινώνει την υπογραφή σύμβασης με τη Διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία (ΔΠΥ) του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (το «ΙΣΝ») για την κατασκευή τριών νοσοκομείων, συνολικής αξίας €443 εκατομμυρίων (προ ΦΠΑ).

Ειδικότερα, η σύμβαση καλύπτει την κατασκευή του Νέου Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής και του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, με χρηματοδότηση από το ΙΣΝ.

Οι νέες, υπό κατασκευή, δομές, εξοπλισμένες με καινοτόμο τεχνολογία, πρόκειται να οικοδομηθούν με σεβασμό στο περιβάλλον και αναβαθμισμένες παροχές υγειονομικής περίθαλψης για τους πολίτες.

Δήλωση

Στην τελετή υπογραφής παρέστη ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. «Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον Πρόεδρο του ιδρύματος κο Ανδρέα Δρακόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΝ για την πολύ μεγάλη δωρεά, η οποία, πέραν της τεχνικής κατασκευής των τριών νοσοκομείων, θα αποτελέσει και τον προπομπό της επόμενης ημέρας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εφαρμόζοντας νέα συστήματα και νέες τεχνολογίες», δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Επανέναρξη κάλυψης από Euroxx με τιμή-στόχο 22,60 ευρώ και σύσταση Overweight

«Πράσινο φως» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica

gazzetta
gazzetta reader insider insider