Hyundai-Kia: Ανάκληση 91.000 οχημάτων στις ΗΠΑ λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hyundai-Kia: Ανάκληση 91.000 οχημάτων στις ΗΠΑ λόγω κινδύνου πυρκαγιάς
Η ανάκληση αφορά στα μοντέλα Hyundai όπως το 2023-2024 Palisade, 2023 Tucson, Sonata, Elantra και Kona και 2023-2024 Seltos και 2023 Kia Soul, Sportage.

Σε ανάκληση περισσοτέρων από 91.000 νέα οχήματα στις ΗΠΑ λόγω κινδύνων πυρκαγιάς προχωρούν η Hyundai Motor και η Kia, προτρέποντας τους ιδιοκτήτες να σταθμεύουν έξω από τα σπίτια τους και μακριά από κατασκευές που εκκρεμούν επισκευές και υπάρχουν εκτεθειμένα υλικά.

Η ανάκληση αφορά στα μοντέλα Hyundai όπως το 2023-2024 Palisade, 2023 Tucson, Sonata, Elantra και Kona και 2023-2024 Seltos και 2023 Kia Soul, Sportage. Περίπου 52.000 οχήματα Hyundai και σχεδόν 40.000 οχήματα Kia καλύπτονται από την ανάκληση.

Σύμφωνα με το Reuters, οι κορεατικές αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοίνωσαν ότι οι ηλεκτρονικοί ελεγκτές για το σύστημα αντλίας λαδιού Idle Stop & Go ενδέχεται να περιέχουν κατεστραμμένα ηλεκτρικά εξαρτήματα που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση της αντλίας. Οι ιδιοκτήτες θα ειδοποιηθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου και οι αντιπρόσωποι θα επιθεωρήσουν και θα αντικαταστήσουν τον ελεγκτή ηλεκτρικής αντλίας λαδιού όπως απαιτείται.

Η Kia είπε ότι έχει έξι αναφορές για σχετικά θερμικά συμβάντα, αλλά όχι ατυχήματα ή τραυματισμούς, ενώ η Hyundai έχει τέσσερις παρόμοιες αναφορές. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες είπαν στην Εθνική Διεύθυνση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας ότι ένα ύποπτο εξάρτημα αφαιρέθηκε από την παραγωγή τον Μάρτιο.

Η Hyundai είπε στους αντιπροσώπους ότι θα πρέπει να παρέχεται ένα ενοικιαζόμενο όχημα σε πελάτες που δεν αισθάνονται ασφαλείς να χειρίζονται το όχημά τους έως ότου είναι διαθέσιμη η επιδιόρθωση προσθέτοτνας ότι εάν οι ιδιοκτήτες αναφέρουν μυρωδιά καμένου, θα πρέπει να ρυμουλκήσουν το όχημα στον πλησιέστερο αντιπρόσωπο Hyundai και να μην επιχειρήσουν να οδηγήσουν.

Εκτός από τον κίνδυνο πυρκαγιάς, η ζημιά από τη θερμότητα θα μπορούσε να προκαλέσει βραχυκύκλωμα που θα επηρεάσει άλλα συστήματα ελέγχου των οχημάτων, ανέφερε η Hyundai.

Τον Δεκέμβριο η Hyundai έλαβε μια αναφορά για ένα όχημα Palisade του 2023 που παρουσίαζε ζημιά λόγω θερμότητας στην καλωδίωση της ηλεκτρικής αντλίας λαδιού, με αποτέλεσμα η αυτοκινητοβιομηχανία να ξεκινήσει έρευνα ενώ η Kia τον Ιούνιο έλαβε μια αναφορά τήξης σε ένα Soul του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: Ετήσια μείωση όγκου λιανικών πωλήσεων κατά 1,4% τον Ιούνιο - Ελλάδα και Τσεχία δεν παρέδωσαν στοιχεία

Fitch: Αναμένει συνέχεια της επιβράδυνσης του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη και ανάλογη αντίδραση της ΕΚΤ

Ηλεκτρονικό δίχτυ στα κρυφά εισοδήματα του διαδικτύου

gazzetta
gazzetta reader insider insider