Τσαμάζ: Σταθερότητα παρά τις προκλήσεις - Απομακρύνεται η πιθανότητα τιμαριθμικής αναπροσαρμογής

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσαμάζ: Σταθερότητα παρά τις προκλήσεις - Απομακρύνεται η πιθανότητα τιμαριθμικής αναπροσαρμογής
Τι ανέφερε ο επικεφαλής του ΟΤΕ στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές

Σταθερότητα παρά τις εξωγενείς μακροοικονομικές προκλήσεις έδειξαν τα αποτελέσματα του Ομίλου ΟΤΕ για το β’ τρίμηνο του 2023 με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, να επισημαίνει ότι ο οργανισμός διατηρεί τις προβλέψεις τους για την πορεία του έτους, παρά τον συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνισμό, ποντάροντας στην διείσδυση του FΤΤΗ, στα έργα ICT, αλλά και στις νέες δραστηριότητες που έχει αναπτύξει.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε η διοίκηση του ΟΤΕ με τους αναλυτές, ο επικεφαλής του Ομίλου επεσήμανε ότι o Οργανισμός συνεχίζει τις επενδύσεις του σε FTTH, οι οποίες αναμένεται να ανεβάσουν ρυθμό στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ διατηρεί και το προβάδισμα στην εγχώρια αγορά. Όπως εξήγησε, ο ΟΤΕ έχει κατασκευάσει το 70% των συνολικών γραμμών FTTH στην Ελλάδα, ενώ έχει στην συνδρομητική του βάση το 80% των Ελλήνων συνδρομητών που επιλέγουν την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι. Κι αυτό παρά τον συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνισμό και παρά τις πληθωριστικές πιέσεις που έχουν μειώσει το καλάθι του νοικοκυριού.

Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα ερωτήθηκε και για την σχετική διαβούλευση της ΕΕΤΤ που ολοκληρώθηκε πρόσφατα για την δυνατότητα τιμαριθμικής αναπροσαρμογής στις τηλεπικοινωνίες. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο επικεφαλής, η δυνατότητα τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των συμβολαίων μάλλον βγαίνει προς ώρας από το κάδρο, μετά τις αντιρρήσεις της κυβέρνησης, παρότι ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος είναι ο μόνος που τα τελευταία χρόνια δεν έχει αυξήσει τις τιμές του ενώ αντιμετωπίζει μεγάλες αυξήσεις στα λειτουργικά κόστη - βάσει της ΕΛΣΤΑΤ οι τιμές στις τηλεπικοινωνίες καταγράφουν μείωση 2,4% - και παρότι πολλές από τις Ευρωπαϊκές χώρες έχουν υιοθετήσει το συγκεκριμένο μέτρο. «Εμείς έχουμε καταφέρει να εξισορροπήσουμε τις αυξήσεις στα λειτουργικά έξοδα μειώνοντας τα κόστη μας και περιορίζοντας την έκθεσή μας σε παράγοντες που θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν. Ακόμα και αν αποφασιστεί η μη εφαρμογή της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε, υπάρχουν πολλά μέτρα που μπορεί να υιοθετήσει κανείς για να αντιμετωπίσει την κατάσταση».

Παράλληλα η διοίκηση του ΟΤΕ αναφέρθηκε και στις δραστηριότητες του Ομίλου στη Ρουμανία, τονίζοντας ότι η μείωση που καταγράφηκε εδράζεται στην απώλεια των MVNO συμβολαίων. Όσο για το τι θα κάνει με την ρουμανική θυγατρική επεσήμανε ότι θα συνεχίσει τις κινήσεις σταθεροποίησης της δραστηριότητάς της αλλά την ίδια στιγμή θα συνεχίσει να εξετάζει κι όλες τις στρατηγικές επιλογές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fiber2all η νέα εταιρεία οπτικών ινών της Vodafone 

Αναστέλλει και την αναμετάδοση Ant1 & Μακεδονία TV η Nova

COSMOTE: Διευκολύνει την επικοινωνία των συνδρομητών της στη Ρόδο

gazzetta
gazzetta reader insider insider