Nomura: Κατακόρυφη αύξηση κερδών - Πάνω από 71 τρισ. γιεν τα υπό διαχείριση κεφάλαια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nomura: Κατακόρυφη αύξηση κερδών - Πάνω από 71 τρισ. γιεν τα υπό διαχείριση κεφάλαια
Η Nomura εμφάνισε κέρδη 23,33 δισ. γιεν (163,42 εκατ. δολάρια) έναντι κερδών 1,69 δισ. γιεν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022.

Κατακόρυφη άνοδο των κερδών της κατέγραψα η Nomura για τη χρήση του α' οικονομικού τριμήνου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή και επενδυτική τράπεζα της Ιαπωνίας.

Για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στο τέλος Ιουνίου, η Nomura εμφάνισε κέρδη 23,33 δισ. γιεν (163,42 εκατ. δολάρια) έναντι κερδών 1,69 δισ. γιεν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το Reuters, το ποσό απέχει από τον στόχο για προ φόρων κέρδη ύψους 288 δισ. γιεν έως το 2025, στόχο που έχει θέσει ο CEO της Nomura, Κεντάρο Οκούντα. Ο τελευταίος ανέλαβε τα ηνία της τράπεζας το 2020 και από τότε έχει καταγράψει απώλειες ετήσιων κερδών.

Το διεθνές ενδιαφέρον στις ιαπωνικές μετοχές, λόγω της αύξησης των μισθών και της μεταρρύθμισης της εταιρικής διακυβέρνησης στη χώρα, βοήθησε τη Nomura να προσελκύσει χρήματα από παγκόσμιους επενδυτές.

Οι εισροές στα βασικά επενδυτικά της κεφάλαια και στις εναλλακτικές λύσεις ώθησαν τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία σε 76,1 τρισ. γεν στο τέλος Ιουνίου, από 67,3 τρισ. γεν το προηγούμενο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BP: Μεγάλη πτώση στα κέρδη β' τριμήνου, σε ευθυγράμμιση με ολόκληρο τον κλάδο

Toyota: Σχεδόν διπλασίασε τα κέρδη της - Νέο ρεκόρ για τη μετοχή 

gazzetta
gazzetta reader insider insider