Γαλλία και Κίνα συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη βελτίωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος γύρω από τα καλλυντικά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία και Κίνα συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη βελτίωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος γύρω από τα καλλυντικά
Η ΕΕ έχει εκφράσει ανησυχίες όσον αφορά την Κίνα, σχετικά με το επίπεδο λεπτομερών πληροφοριών προϊόντων που πρέπει να παρέχουν οι εταιρείες καλλυντικών για να έχουν πρόσβαση στην αγορά της.

Η Γαλλία και η Κίνα συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη βελτίωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος γύρω από τα καλλυντικά, για την προστασία τόσο της πρόσβασης στην αγορά, όσο και της ασφάλειας των προϊόντων.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι δύο χώρες θα δημιουργήσουν από κοινού μια ομάδα εργασίας που θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συνάντηση στη Γαλλία πριν από το τέλος του έτους και θα προσπαθήσει να εναρμονίσει τους κανονισμούς, δήλωσε το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Τα θέματα συζήτησης θα περιλαμβάνουν τη συνεργασία για την πνευματική ιδιοκτησία, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών για τα προϊόντα και των απομιμήσεων προϊόντων, καθώς και την εργασία για τα πρότυπα και την επιθεώρηση των προϊόντων.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπούνο Λε Μερ βρίσκεται στην Κίνα για να συζητήσει την οικονομική και χρηματοπιστωτική συνεργασία των δύο χωρών. Το ταξίδι του ακολουθεί την επίσκεψη του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν τον Απρίλιο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει ανησυχίες όσον αφορά την Κίνα σχετικά με το επίπεδο λεπτομερών πληροφοριών προϊόντων που πρέπει να παρέχουν οι εταιρείες καλλυντικών, όπως η L'Oreal και η LVMH, για να πουλήσουν τα προϊόντα τους στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ανέφερε το Bloomberg.

Η Κίνα επιβάλλει κανόνες που υποχρεώνουν τις εταιρείες καλλυντικών να παρέχουν δεδομένα που εκτείνονται από τα συστατικά, έως τις λεπτομέρειες των διαδικασιών παραγωγής, την προμήθεια πρώτων υλών και την ακριβή σύνθεση των σκευασμάτων. Πολλές από τις πληροφορίες συλλέγονται και αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων που διαχειρίζονται οι κινεζικές αρχές.

Το Bloomberg ανέφερε επίσης, ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες ανησυχούν ότι μπορεί να αναγκαστούν να παραδώσουν εμπορικά μυστικά υπό το πρόσχημα της ασφάλειας των προϊόντων, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση, τα οποία ζήτησαν να μην κατονομαστούν συζητώντας εμπιστευτικές πληροφορίες. Πάντως σύμφωνα με αυτά τα άτομα, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Κίνα κάνει κατάχρηση των πληροφοριών που συλλέγει από εταιρείες καλλυντικών.

Η ΕΕ καθώς και οι ΗΠΑ παραπονούνται εδώ και καιρό ότι ορισμένες πολιτικές και πρακτικές στην Κίνα μπορεί να οδηγήσουν στη μεταφορά τεχνολογιών και πνευματικής ιδιοκτησίας. Ωστόσο, οι εταιρείες της ΕΕ δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς εάν θέλουν να έχουν πρόσβαση στην κινεζική αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider