Η Freedom Finance θέλει να φέρει τους 30άρηδες στο Xρηματιστήριο

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Freedom Finance θέλει να φέρει τους 30άρηδες στο Xρηματιστήριο
Οι νέοι ενδιαφέρονται να μάθουν για το πώς μπορούν να επενδύσουν τα χρήματα τους, ανέφερει ο επικεφαλής του ελληνικού γραφείου της ψηφιακής χρηματιστηριακής, που έχει πελάτες με μέση ηλικία τα 35 έτη.  

Αν ρωτήσει κανείς σήμερα έναν 30άρη το πώς ακριβώς μπορεί να ανοίξει έναν λογαριασμό και να ξεκινήσει να επενδύει σε κάποιο Xρηματιστήριο στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, πιθανότατα δεν θα λάβει απάντηση. Ακριβώς αυτό το κενό έρχονται να καλύψουν οι νέες ψηφιακές πλατφόρμες που κάνουν εύκολη και αποκλειστικά ψηφιακή όχι μόνο την εγγραφή, αλλά και τη διαχείριση των κεφαλαίων και τις επενδύσεις σε μετοχές και άλλα επενδυτικά προϊόντα. Μία από αυτές που έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στη χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια είναι η Freedom Finance, η οποία ως ένα από τα πρώτα εξ’ αποστάσεως μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών χτύπησε το καμπανάκι έναρξης της χθεσινής συνεδρίασης.

Οι «Millennials» δηλαδή όσοι γεννήθηκαν τη δεκαετία του '80 και η ακριβώς επόμενη γενιά «Gen Z» είναι και το κοινό που στοχεύει η Freedom Finance, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ελληνικού γραφείου της εταιρείας, Γιώργος Καραγεώργος, στο περιθώριο της χθεσινής εκδήλωσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα η εταιρεία έχει περίπου 36.000 ελληνικούς λογαριασμούς, εκ των οποίων περίπου το 35% είναι ενεργοί, δηλαδή έχουν κάποια επενδυτική θέση ή κάποια κίνηση το τελευταίο τρίμηνο. «Ο μέσο όρος ηλικίας των πελατών μας είναι τα 35 χρόνια και πολλοί από αυτούς είναι πολύ ενεργοί», ανέφερε σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής πάνω από το 90% των επενδύσεων κατευθύνονται στις αμερικανικές μετοχές και σε γνωστές εταιρείες, κυρίως του τεχνολογικού τομέα. Σήμερα στη χώρα μας αντιστοιχεί το 5,2% του συνολικού τζίρου και το 5% των συναλλαγών, ενώ το 24% των λογαριασμών στην πλατφόρμα Freedom24 είναι από Έλληνες πελάτες. Το διάστημα Ιουνίου 2022 – Ιουνίου 2023 ο τζίρος στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στα 200 εκατ. ευρώ».

Πλέον η εταιρεία ως μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών δίνει τη δυνατότητα συναλλαγών και στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά με τον κ. Καραγεώργο να κάνει για λόγο για ορόσημο για την εταιρεία. «Επενδύουμε ενεργά και πολύ σοβαρά στην Ελλάδα, ήρθαμε για να μείνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως η εταιρεία δίνει βάρος στην Ελλάδα για δύο λόγους:

Ο πρώτος λόγος είναι ότι αφενός δεν υπάρχει έντονος ανταγωνισμός καθώς λόγω και της έλλειψης επενδυτικού ενδιαφέροντος τα προηγούμενα χρόνια δεν έχει προχωρήσει η ψηφιοποίηση των χρηματιστηριακών εταιρειών. «Σε εμάς μπορεί να ανοίξεις λογαριασμό ψηφιακά σε 10 λεπτά, επίσης όλες μας οι διαδικασίες είναι ψηφιακές και μπορεί κάποιος να ζητήσει και να λάβει σχεδόν άμεσα ένα πιστοποιητικό ή κάποιο report», ανέφερε.

Ο δεύτερος λόγος είναι το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για επενδύσεις στη χώρα μας. «Μπήκαμε στην ελληνική αγορά σε ένα διάστημα που αναζωπυρώνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον... όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης μας είχαν απομακρύνει πάρα πολύ από τις επενδύσεις και τις χρηματιστηριακές αγορές και άλλους τρόπους που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τα κεφάλαια μας. Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, λόγω ενός πιο αισιόδοξου κλίματος στην Ελλάδα να διψά ο κόσμος να μάθει τρόπους με τους οποίους μπορεί να αξιοποιήσει κεφάλαια και να εκμεταλλευτεί τις αγορές για να έχει έσοδα», ανέφερε.

Η στρατηγική και τα επόμενα βήματα

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε κατά την έναρξη της συνεδρίασης του ΧΑ, η στρατηγική της Freedom Finance βασίζεται σε τρεις πυλώνες: Στην άμεση και εύκολη πρόσβαση του επενδυτικού κοινού στις κεφαλαιαγορές, στη διάδοση της επενδυτικής κουλτούρας και τέλος στην ενίσχυση της οικονομικής παιδείας και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας των αγορών.

Η Freedom Finance Europe είναι ο ευρωπαϊκός βραχίονας της Freedom Holgin Corp, η οποία είναι εισηγμένη στον NASDAG. Με έδρα την Κύπρο η εταιρεία εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου, ενώ επειδή δραστηριοποιείται και στη Γερμανία βρίσκεται και υπό την εποπτεία της εκεί επιτροπής. Ο όμιλος έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στη χώρες του Καυκάσου. Όπως είπε ο κ. Καραγεώργος, βασικός στόχος της Freedom Finance Europe είναι να συνδυαστούν οι επενδυτικές υπηρεσίες αλλά και οι καταθετικοί λογαριασμοί που προσφέρει με τραπεζικά προϊόντα. «Στόχος μας στο μέλλον είναι να εκδώσουμε κάρτα που θα συνδέεται απευθείας με τους λογαριασμούς των πελατών μας και θα μπορούν να προχωρούν σε συναλλαγές, αναλήψεις και ηλεκτρονικές πληρωμές», ανέφερε σημειώνοντας πως ο όμιλος λειτουργεί με αυτό το μοντέλο σε χώρες όπως το Καζακστάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα ύψη οι τιμές του ελαιόλαδου – Έρχονται νέες ανατιμήσεις, ενώ πέφτει η κατανάλωση

Π. Τσακλόγλου: Πώς θα διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι με χρέη που θέλουν να βγουν στη σύνταξη - Το σχέδιο για φορολόγηση επαγγελματικών ταμείων

ΕΛΤΑ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση αναδιοργάνωσης των καταστημάτων - Τι περιλαμβάνει η συνέχεια του σχεδίου εκσυγχρονισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider