Βρετανία: «Άνοιγμα» ζημιών για την Ocado καθώς ενισχύει τη συνεργασία με την Marks & Spencer

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: «Άνοιγμα» ζημιών για την Ocado καθώς ενισχύει τη συνεργασία με την Marks & Spencer
Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 1,37 δισ. στερλίνες από 1,26 δισ. στο α' εξάμηνο του 2022.

«Άνοιγμα» ζημιών για το α' εξάμηνο του 2023 ανακοίνωσε την Τρίτη η Ocado Group, καθώς η βρετανική εταιρεία online λιανεμπορίνου ενισχύει τις προσπάθειες για στήριξη της κοινοπραξίας της με την Marks & Spencer.

Οι προ φόρων ζημίες του ομίλου της Ocado ανήλθαν σε 289,5 εκατ. στερλίνες για το α' εξάμηνο έναντι ζημιών 211,3 εκατ. στερλίνων στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 1,37 δισ. στερλίνες από 1,26 δισ. στο α' εξάμηνο του 2022.

Η Ocado Retail, η κοινοπραξία με την M&S, επέστρεψε στα κέρδη σε επίπεδο ebitda το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η μείωση των τιμών έπεισε τους αγοραστές να επιστρέψουν στο online delivery, μετέδωσε το Bloomberg.

Η βρετανική εταιρεία βλέπει το μέλλον της ως κατασκευάστρια αυτοματοποιημένων αποθηκών για σούπερ μάρκετ σε όλο τον κόσμο, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της προέρχεται επί του παρόντος από την online επιχείρηση τροφίμων που μοιράζεται με την M&S.

Η Ocado Retail αγωνίζεται να ενισχύσει το μερίδιο αγοράς της, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται προς τα εκπτωτικά παντοπωλεία για να εξοικονομήσουν χρήματα. Η κοινοπραξία αναμένει ότι τα κέρδη θα είναι οριακά θετικά το δεύτερο εξάμηνο.

Η Ocado συγκρατεί το κόστος της επιχείρησης και ενισχύει την αποδοτικότητα, ενώ παράλληλα κλείνει το παλαιότερο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της, το οποίο βρίσκεται στο Χάτφιλντ της Αγγλίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα κέρδη της Swedbank ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, με «καύσιμο» από τα υψηλότερα επιτόκια

Vodafone: Περιμένει επιπλέον 500 εκατ. ευρώ από το deal με την Vantage Towers

gazzetta
gazzetta reader insider insider