Tesla: Ξεκίνησε η παραγωγή του Cybertruck με δύο χρόνια καθυστέρηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Ξεκίνησε η παραγωγή του Cybertruck με δύο χρόνια καθυστέρηση
Το πρώτο όχημα βγήκε από τη γραμμή παραγωγής.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια αφότου ο Έλον Μασκ παρουσίασε για πρώτη φορά το ντεμπούτο pickup φορτηγό της Tesla, η αυτοκινητοβιομηχανία κατασκεύασε το πρώτο της Cybertruck.

Η Tesla μοιράστηκε την εξέλιξη στον λογαριασμό της στο Twitter, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία εργαζομένων με γιλέκα και κράνη συγκεντρωμένους γύρω από το όχημα. Όταν ο Μασκ παρουσίασε για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο του οχήματος σε σχήμα σφήνας τον Νοέμβριο του 2019, το σχέδιο ήταν να ξεκινήσει η παραγωγή δύο χρόνια αργότερα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, Ο Μασκ έχει μετριάσει τις προσδοκίες για το πόσο γρήγορα η Tesla θα αυξήσει την παραγωγή, λέγοντας κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης της εταιρείας τον Μάιο ότι ο ριζοσπαστικός σχεδιασμός του φορτηγού θέτει προκλήσεις. Είπε ότι το αμάξωμα του οχήματος θα είναι από ανοξείδωτο χάλυβα, το οποίο να είναι και ακριβό και δύσκολο να διαμορφωθεί και να συγκολληθεί.

«Θα φτιάξουμε Cybertruck για όσους θέλουν και μπορούν να αντέξουν οικονομικά το κόστος τους», είπε ο Μασκ. «Θα είναι δύσκολο να κάνουμε το κόστος προσιτό γιατί είναι ένα νέο αυτοκίνητο, με μια νέα μέθοδος κατασκευής. Έτσι, στα σχέδια μας, σε σχέση με τον ρυθμό παραγωγής όλων των άλλων αυτοκινήτων που κατασκευάζουμε, αυτός του Cybertruck θα είναι μικρός. Αλλά είναι ακόμα και έτσι, είναι πολύ ωραίο», πρόσθεσε ο Μασκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider