Νέα δικαστική νίκη για τη Microsoft - Όλο και πιο κοντά το deal με Activision Blizzard

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα δικαστική νίκη για τη Microsoft - Όλο και πιο κοντά το deal με Activision Blizzard
Microsoft
«Τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν μεγαλύτερη πρόσβαση των καταναλωτών στο Call of Duty και σε άλλα παιχνίδια της Activision. Επομένως, η πρόταση της FTC απορρίπτεται».

Ομοσπονδιακή δικαστής στο Σαν Φρανσίσκο απέρριψε την πρόταση της αρχής προστασίας του ανταγωνισμού (FTC) που «πάγωνε» την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, ανοίγοντας τον δρόμο για την ολοκλήρωση του πολυαναμενόμενου deal.

«Η ευθύνη αυτού του Δικαστηρίου σε αυτή την υπόθεση είναι περιορισμένη. Είναι να αποφασίσουμε εάν, παρά τις τρέχουσες συνθήκες, η συναλλαγή θα πρέπει να σταματήσει -ίσως και να τερματιστεί- όπως ζητά η FTC στο όνομα της υγειούς ανταγωνιστικότητας. Αντίθετα, τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν μεγαλύτερη πρόσβαση των καταναλωτών στο Call of Duty και σε άλλα παιχνίδια της Activision. Επομένως, η πρόταση της FTC απορρίπτεται» τόνισε η δικαστής Τζάκλιν Σκοτ Κόρλεϊ στο σκεπτικό της απόφασή της. Ωστόσο, σύμφωνα με τo CNBC, η FTC μπορεί τώρα να κάνει έφεση για την απόφαση με τις δύο εταιρείες να καλούνται να βρουν τη χρυσή τομή στη συμφωνία των 68,7 δισ. δολαρίων, στο όνομα της προστασίας του ανταγωνισμού στην αγορά του cloud gaming.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι η σημερινή απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη ρυθμιστική έγκριση της συμφωνίας και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με και τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου για να αντιμετωπίσουμε τυχόν εναπομένουσες ανησυχίες, ώστε η συγχώνευσή μας να κλείσει γρήγορα», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard, Μπόμπι Κότικ. Η Microsoft χαιρέτισε επίσης την απόφαση.

«Είμαστε ευγνώμονες στο δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο για αυτή τη γρήγορη απόφαση και ελπίζουμε ότι άλλες αρχές θα συνεχίσουν να εργάζονται προς την ίδια κατεύθυνση» υπογράμμισε συγκεκριμένα ο Μπραντ Σμιθ, πρόεδρος της Microsoft. «Όπως έχουμε αποδείξει, με συνέπεια σε όλη αυτή τη διαδικασία, δεσμευόμαστε να εργαστούμε δημιουργικά και σε πνεύμα ομόνοιας για την αντιμετώπιση ρυθμιστικών ανησυχιών» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τον περασμένο μήνα αυτή την εξαγορά, που θα μετατρέψει τον γίγαντα της πληροφορικής στον τρίτο σημαντικότερο παίκτη της αγοράς βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο, Όμως αντίθετα η βρετανική αρχή ανταγωνισμού πρόβαλε βέτο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BofA: «Καμπάνα» 250 εκατ. δολαρίων για παράτυπες χρεώσεις

Θύματα κυβερνοεπίθεσης Deutsche Bank, Commerzbank και ING

Οι Ταλιμπάν «ψηφίζουν» Twitter έναντι του Threads - «Καλύτερος εγγυητής για την ελευθερία της έκφρασης»

gazzetta
gazzetta reader insider insider