REDS: Εγκρίθηκε από τη ΓΣ η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
REDS: Εγκρίθηκε από τη ΓΣ η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου
Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της REDS κατά 8 εκατ. ευρώ αποφάσισε η σημερινή Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας.

Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της REDS κατά 8 εκατ. ευρώ αποφάσισε η σημερινή Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας.

Ειδικότερα, ανάμεσα στις υπόλοιπες αποφάσεις, η ΓΣ ενέκρινε «(Α) την ονομαστική μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, κατά ποσό οχτώ εκατομμυρίων σαράντα χιλιάδων οχτακοσίων ογδόντα τριών ευρώ και εβδομήντα έξι λεπτών (€8.040.883,76), με μείωση της ονομαστικής αξίας εκάστης κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής της Εταιρείας από ένα ευρώ και τριάντα ένα λεπτά (€1,31) σε ένα ευρώ και δεκαεπτά λεπτά (€1,17) προς ισόποσο συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών χρήσεων. (Β) Την τροποποίηση του άρθρου 5 παρ. 2 του Καταστατικού της Εταιρείας περί μετοχικού κεφαλαίου, με την προσθήκη υποπαραγράφου (η) στην παράγραφο 2, ως ακολούθως: « Από την ονομαστική μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, δυνάμει της από 07/07/2023 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, κατά το συνολικό ποσό των €8.040.883,76, με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά το ποσό των €0,14 ανά μετοχή, δηλαδή από €1,31 σε €1,17, και συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών χρήσεων, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται σήμερα στο ποσό €67.198.814,28, διαιρούμενο σε 57.434.884 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές ονομαστικής αξίας €1,17 η κάθε μια.».

Επίσης, ανακοινώθηκε στους μετόχους η εκλογή του κ. Γεωργίου Ματθαίου, ως νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και Εντεταλμένου Συμβούλου – Γενικού Διευθυντή, σε αντικατάσταση του από 08.06.2023 παραιτηθέντος μέλους, κ. Γεωργίου Κωσταντινίδη, όπως αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας κατά την συνεδρίαση της 8ης Ιουνίου 2023, σύμφωνα με το άρθρο 82 παρ. 1 του ν. 4548/2018, η θητεία του οποίου θα λήγει συγχρόνως με τη θητεία των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άβαξ: Διαψεύδει τα περί πρότασης εξαγοράς της

Mytilineos: Ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής ιδιωτών επενδυτών στο Ομόλογο

To turn around story της Lavipharm, το στοίχημα στη φαρμακευτική κάνναβη και οι βλέψεις για μέρισμα το 2025

gazzetta
gazzetta reader insider insider