Η TotalEnergies εξαγοράζει το 17,5% της ενεργειακής NextDecade για 219 εκατ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η TotalEnergies εξαγοράζει το 17,5% της ενεργειακής NextDecade για 219 εκατ. δολάρια
Η TotalEnergies θα αγοράσει το 17,5% της NextDecade, εταιρείας ανάπτυξης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στις ΗΠΑ έναντι 219 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η TotalEnergies θα αποκτήσει το 17,5% της NextDecade, εταιρείας ανάπτυξης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στις ΗΠΑ έναντι 219 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η NextDecade ανέφερε ότι είχε συνάψει συμφωνίες με Global Infrastructure Partners (GIP) και TotalEnergies για να διευκολύνει την τελική επενδυτική απόφαση για το έργο Rio Grande LNG, που αναμένεται να επιβεβαιωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

«Η συμμετοχή μας σε αυτό το έργο θα προσθέσει 5,4 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό μας, ενισχύοντας την ικανότητά μας ως προς την ασφάλεια του εφοδιασμού με φυσικό αέριο στην Ευρώπη και να παρέχουμε στους Ασιάτες πελάτες μας ένα εναλλακτικό καύσιμο έναντι του άνθρακα», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TotalEnergies, Πάτρικ Πουγιάν.

Η γαλλική εταιρεία ενέργειας είναι ο τρίτος μεγαλύτερος «παίκτης» LNG στον κόσμο, με το μερίδιο στην αγορά του να ανέρχεται σε περίπου 12%, ενώ σκοπεύει να αυξήσει τις δραστηριότητές της για LNG κατά 3% ετησίως, εκτιμώντας πως συνολικά το φυσικό αέριο θα αντιπροσωπεύει το ήμισυ του συνόλου των πωλήσεών της ενέργειας έως το 2030.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τριπλό «χτύπημα» Nova: Άρης, Αστ. Τρίπολης και Ατρόμητος για τα επόμενα 2 χρόνια θα παίζουν μπάλα στο Novasports!

PEGA: Το θέμα των παρακολουθήσεων είναι ζήτημα κράτους-δικαίου - H Κομισιόν πρέπει να αναλάβει δράση

Grecotel Riviera Olympia: Ένα μαγικό καλοκαίρι για όλη την οικογένεια στην Κυλλήνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider