Υπόθεση Επστάϊν: Συμβιβασμός της JP Morgan με ενάγοντα για την σεξουαλική κακοποίηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπόθεση Επστάϊν: Συμβιβασμός της JP Morgan με ενάγοντα για την σεξουαλική κακοποίηση
Η δικαστική διαμάχη εξακολουθεί να εκκρεμεί μεταξύ των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων και της JPMorgan Chase.

Η JPMorgan συμφώνησε κατ' αρχήν σε συμβιβασμό για μια κατ' αρχήν ομαδική αγωγή με ένα θύμα του Τζέφρι Επστάϊν, ανέφερε η τράπεζα σε δήλωσή της τη Δευτέρα.

Η δικαστική διαμάχη εξακολουθεί να εκκρεμεί μεταξύ των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων και της JPMorgan Chase, όπως και οι αξιώσεις της JPMorgan Chase κατά του πρώην στελέχους της τράπεζας, Τζες Στάλεϊ, ανέφερε η τράπεζα.

«Οι συμβαλλόμενοι πιστεύουν ότι αυτός ο διακανονισμός είναι προς το συμφέρον όλων των μερών, ιδίως των επιζώντων που υπήρξαν θύματα της τρομερής κακοποίησης του Επστάϊν», δήλωσε η JPMorgan.

Τόσο το θύμα όσο και οι Παρθένοι Νήσοι, όπου ο Επστάϊν είχε ιδιωτικό νησί, ισχυρίζονται ότι η JPMorgan συνέχισε να συνεργάζεται με τον επιχειρηματία αφού έμαθε ότι ήταν αρπακτικό και διευκόλυνε τα εγκλήματα εμπορίας σεξουαλικών αγαθών.

Η ανακοίνωση έρχεται περισσότερο από μία εβδομάδα μετά την κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της JPMorgan, Τζέμϊ Ντίμον, , για τις υποθέσεις του Επστάιν Την Παρασκευή, οι δικηγόροι του θύματος του Έπσταϊν, που στα έγγραφα ονομάζεται Jane Doe 1, ζήτησαν από το δικαστήριο να ανοίξει εκ νέου την κατάθεση του Ντίμον.

Η JPMorgan αρνήθηκε ότι διέπραξε αδίκημα και δηλώνει ότι λυπάται που είχε πελάτη τον Επστάϊν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider