Αγορές: «Φρένο» στο ράλι της AI - Εκροές 1,2 δισ. δολαρίων μετά από 2 μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αγορές: «Φρένο» στο ράλι της AI - Εκροές 1,2 δισ. δολαρίων μετά από 2 μήνες
Τα τεχνολογικά funds κατέγραψαν ιστορικό υψηλό εισροών την περασμένη εβδομάδα.

Παύση στη φρενίτιδα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές σχετικά με τις μετοχές του κλάδου της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) σημειώθηκε την τρέχουσα εβδομάδα, σύμφωνα με έκθεση της Bank of America.

Όπως αναφέρει η BofA, την τρέχουσα εβδομάδα σημειώθηκαν εκροές 1,2 δισ. δολαρίων, για πρώτη φορά τις τελευταίες 8 εβδομάδες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα τεχνολογικά funds κατέγραψαν ιστορικό υψηλό εισροών την περασμένη εβδομάδα.

Ο αναλυτές Μάικλ Χάρτνετ εστίασε στις κινήσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών, μετά από τις αιφνιδιαστικές αυξήσεις των επιτοκίων σε Καναδά και Αυστραλία και ενόψει των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών σε ΗΠΑ, Ευρωζώνη και Ιαπωνία την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) «δεν έχει τελειώσει με τις αυξήσεις» των επιτοκίων της.

Μετά από κέρδη άνω του 30% για τον δείκτη S&P Information Technology φέτος, το ράλι που προκάλεσε τπενδυτικό ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη έχει δείξει σημάδια κόπωσης αυτόν τον μήνα, με τον κλάδο να υποαποδίδει σε όλες τις άλλες βιομηχανικές ομάδες, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν το ενδεχόμενο μιας νέας αύξησης από την Fed την επόμενη εβδομάδα.

Παρόλα αυτά, τα ασθενέστερα του αναμενόμενου στοιχεία για την απασχόληση την Πέμπτη βοήθησαν τις μετοχές τεχνολογίας να ανέβουν υψηλότερα και να ωθήσουν τον S&P 500 σε περιβάλλον bull market.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Handelsblatt: Το ελληνικό χρηματιστήριο ξεπερνά πολλές ευρωπαϊκές αγορές

Νορβηγία: Σε ιστορικό υψηλό ο δομικός πληθωρισμός - Η κορόνα αρνητικός πρωταγωνιστής

gazzetta
gazzetta reader insider insider