Η Google άρχισε να κόβει την τηλεργασία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Google άρχισε να κόβει την τηλεργασία
Παίρνει μέτρα για όσους δεν πατάνε στο γραφείο: «Να έρχεστε τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, θα μπει στην αξιολόγησή σας».

Η Google άρχισε να «κυνηγά» τους εργαζόμενους που λείπουν συνεχώς από το γραφείο, σύμφωνα με το CNBC.

Ο τεχνολογικός κολοσσός επικαιροποίησε την Τετάρτη την πολιτική του για την υβριδική εργασία και πλέον παρακολουθεί τις κάρτες παρουσίας στα γραφεία, βάζει όρους τους εργαζόμενους που δεν έρχονται όταν πρέπει και συμπεριλαμβάνει τη φυσική παρουσία στις αξιολογήσεις απόδοσης των εργαζομένων, σύμφωνα με εσωτερικά notes. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι οφείλουν να πηγαίνουν στο γραφείο τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Η επικεφαλής προσωπικού της Google, Fiona Cicconi, έστειλε ένα mail στους εργαζόμενους όπου ανακοίνωνε τον διπλασιασμό των ημερών που απαιτείται παρουσία στο γραφείο, με το σκεπτικό ότι «απλά δεν υπάρχει κανένα υποκατάστατο για να συναντιόμαστε αυτοπροσώπως».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συνεργασία στον ίδιο χώρο κάνει θετική διαφορά», έγραφε στο mail της η Cicconi. «Πολλά από τα προϊόντα που παρουσιάσαμε στο I/O και στο Google Marketing Live τον περασμένο μήνα σχεδιάστηκαν, αναπτύχθηκαν και κατασκευάστηκαν από ομάδες που εργάζονταν δίπλα-δίπλα».

Η εταιρεία θα αρχίσει να συμπεριλαμβάνει τις τρεις ημέρες παρουσίας ανά εβδομάδα στις αξιολογήσεις απόδοσης των υπαλλήλων και οι ομάδες θα αρχίσουν να στέλνουν υπενθυμίσεις στους εργαζόμενους «που απουσιάζουν συστηματικά από το γραφείο».

Η Cicconi ζήτησε ακόμη και από τους ήδη εγκεκριμένους απομακρυσμένους εργαζόμενους να το ξανασκεφτούν. «Για όσους εργάζονται εξ αποστάσεως και ζουν κοντά σε κάποιο γραφείο της Google, ελπίζουμε ότι θα σκεφτείτε να μεταβείτε σε ένα υβριδικό πρόγραμμα εργασίας. Στα γραφεία μας θα είστε περισσότερο συνδεδεμένοι με την κοινότητα της Google».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider