Meta: Πλησιάζει το τέλος της τηλεργασίας - «Τουλάχιστον τρεις ημέρες στο γραφείο»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Meta: Πλησιάζει το τέλος της τηλεργασίας - «Τουλάχιστον τρεις ημέρες στο γραφείο»
Τέλος στο καθεστώς της εκτεταμένης τηλεργασίας των υπαλλήλων της βάζει η Meta Platforms

Τέλος στο καθεστώς της εκτεταμένης τηλεργασίας των υπαλλήλων της βάζει η Meta Platforms, καθώς ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός ενημέρωσε τους εργαζομένους της εταιρείας πως από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα πρέπει να εργάζονται από το γραφείο για τουλάχιστον τρεις ημέρες κάθε εβδομάδα.

Σύμφωνα με το CNBC, η διοίκηση της Meta έχει ήδη ξεκινήσει τη μαζική αποστολή email, με τα οποία ενημερώνει τους εργαζομένους για τη νέα της πολιτική, ενώ τονίζεται πως το μέτρο δεν αφορά όσους υπαλλήλους εργάζονταν από απόσταση πριν την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων περιορισμού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται πως η τηλεργασία στην εταιρεία του Μαρκ Ζούκεμπεργκ εφαρμόστηκε σχεδόν καθολικά από τον Ιούνιο του 2021, με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύτμβουλο της Meta να τονίζει τότε πως «η καλή δουλειά μπορεί να γίνει από οπουδήποτε».

Ωστόσο, έκτοτε άλλαξαν πολλά, καθώς μελέτες που διενεργήθηκαν για λογαριασμό του τεχνολογικού κολοσσού έδειξαν πως όσοι εργάζονταν από το γραφείο είχαν καλύτερη απόδοση και ήταν πιο αποτελεσματικοί σε σχέση με όσους εργάζονταν με τηλεργασία.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το CNBC, η Meta του Μαρκ Ζούκεμπεργκ ακολουθεί το παράδειγμα των ανταγωνιστριών της Amazon και Alphabet, οι οποίες το προηγούμενο χρονικό διάστημα κάλεσαν τους υπαλλήλους τους να ελαττώσουν τις ημέρες που εργάζονταν από απόσταση και να εργάζονται από το γραφείο για τουλάχιστον τρεις εργάσιμες ημέρες την εβδομάδα.

Τέλος, σημειώνεται πως η απόφαση της Meta για την τμηματική κατάργηση της τηλεργασίας έρχεται μετά από έναν μεγάλο γύρο απολύσεων στην εταιρεία, γεγονός που οδήγησε σχεδόν 22.000 εργαζομένους στην πόρτα της εξόδου της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έλον Μασκ: Θα τουιτάρω όσο θέλω, κι ας χάσω χρήματα - «Ηθικά λάθος» η τηλεργασία

Τηλεργασία: Πόσο την προτιμούν οι εργαζόμενοι στην Ευρωζώνη

Meta: Σε εξέλιξη ο νέος γύρος απολύσεων - Πάνω από 22.000 περικοπές σε λίγους μήνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider