Δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στις Γενικές Ασφαλίσεις στην Ελλάδα 

Χάρης Ντιγριντάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στις Γενικές Ασφαλίσεις στην Ελλάδα 
Εις σάρκαν μίαν από σήμερα η Allianz Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Πίστη αφού ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας ενιαίας νομικής οντότητας. 

Εις σάρκαν μίαν από σήμερα η Allianz Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Πίστη αφού ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας ενιαίας νομικής οντότητας. Πρόκειται για ένα ακόμη ορόσημο στην κοινή πορεία ανάπτυξης για τη δημιουργία μίας εταιρείας στην Ελλάδα, η οποία με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία του 2022, αποτελεί τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στον Κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων.

Ως εκ τούτου, οι δύο εταιρείες δημιουργούν από κοινού μια ενιαία διοικητική και οργανωτική δομή, διαμορφώνοντας παράλληλα και μία ταυτόσημη κουλτούρα, που συνδυάζει τα πιο δυνατά τους σημεία. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση:«Αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των συγχωνευμένων εταιριών, η νέα Εταιρία έχει ως πρώτο στόχο να αναδειχθεί ως η ασφαλιστική εταιρία πρώτης επιλογής της κοινωνίας των πολιτών και της κοινωνίας των εργαζομένων»

Τα επόμενα ορόσημα στην κοινή πορεία των δύο εταιρειών, αναμένονται μέσα στο 2024 και αφορούν:

• Την ολοκλήρωση μιας ενοποιημένης εμπορικής δομής, στο μεγαλύτερο και πιο ισχυρό δίκτυο συνεργατών στην Ελλάδα.

• Τη μετάβαση σε ένα κοινό εμπορικό brand.

• Την εφαρμογή ενός ενιαίου ανταγωνιστικού προϊοντικού καταλόγου.

• Τη σταδιακή υιοθέτηση ενός πλήρως ευθυγραμμισμένου μοντέλου λειτουργίας, με κοινές διαδικασίες, συστήματα και υποδομές, βασιζόμενοι στα επιτυχημένα μοντέλα και των δύο εταιρειών.

Ο CEO της ενοποιημένης εταιρείας κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος αναφερόμενος στη νομική ενοποίηση των 2 εταιρειών δήλωσε σχετικά: «Tο αναλλοίωτο διαχρονικά όραμά μας είναι (α) να εξασφαλίζουμε στους ασφαλισμένους μας τα αγαθά για τα οποία αγωνίζονται νυχθημερόν όπως το εισόδημά τους, η οικογένειά τους, η περιουσία τους και η ποιότητα της ζωής τους, (β) να εξασφαλίζουμε στους εργαζομένους μας και ειδικότερα στα δίκτυα διανομής, συνθήκες ασφάλειας, ανεμπόδιστων προοπτικών εξέλιξης, ανθρώπινο περιβάλλον εργασίας και δίκαιη ανταμοιβή της προσφοράς τους και (γ) να εξασφαλίζουμε στους μετόχους μας την καλύτερη δυνατή απόδοση με το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο. Είμαστε αισιόδοξοι και αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας καθώς έχουμε ισχυρή πεποίθηση ότι το όνειρο και η πραγματικότητα είναι ένα και το αυτό και ότι αυτό που τα χωρίζει είναι μόνο ο χρόνος».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σοφία Εφραίμογλου: Κλίμα ανασφάλειας καλλιεργούν οι προαναγγελίες για αυξήσεις στη φορολόγηση των επιχειρήσεων

Παπακωνσταντίνου (ΤτΕ): Ο ρόλος του ασφαλιστικού κλάδου στην Ελλάδα

Ασφαλιστική ενημερότητα: Τι ισχύει από σήμερα για όσους δεν πλήρωσαν τις εισφορές του 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider