Deutsche Bank: Καταβάλει 75 εκατ. δολάρια σε θύματα του Τζέφρυ Επστάιν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Καταβάλει 75 εκατ. δολάρια σε θύματα του Τζέφρυ Επστάιν
Tα θύματα του Επστάιν, κατά την περίοδο που ήταν πελάτης της Deutsche Bank, δηλαδή από το 2013 έως το 2018, θα λάβουν από 75 χιλ. έως και 5 εκατ. δολάρια.

Το ποσό των 75 εκατ. δολαρίων συμφώνησε να καταβάλει η Deutsche Bank σε θύματα του Τζέφρυ Επστάιν, διευθετώντας ομαδική αγωγή που την κατηγορούσε ότι επέτρεψε και επωφελήθηκε από τη διακίνηση νεαρών γυναικών.

Η συμφωνία διακανονισμού, που μετέδωσε πρώτη η Wall Street Journal, προβλέπει πως τα θύματα του Επστάιν κατά την περίοδο που ήταν πελάτης της Deutsche Bank, δηλαδή από το 2013 έως το 2018, θα λάβουν από 75.000 δολάρια έως και 5 εκατ. δολάρια, ανάλογα με τις υποθέσεις.

Ο εκπρόσωπος της τράπεζας, Dylan Riddle, δεν σχολίασε τη συμφωνία, ωστόσο σημείωσε ότι η τράπεζα έχει καταβάλει πάνω από 4 δισ. ευρώ προκειμένου να ενισχύει τις διαδικασίες των εσωτερικών οικονομικών ελέγχων. «Τα τελευταία χρόνια η Deutsche Bank έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην επίλυση ορισμένων προβλημάτων του παρελθόντος», είπε.

Σημείωσε ότι το 2020, όταν η τράπεζα συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 150 εκατ. δολαρίων στη ρυθμιστική αρχή της Νέας Υόρκης για τις συναλλαγές της με τον Επστάιν και άλλα ζητήματα, η Deutsche Bank είχε πει: «Αναγνωρίζουμε το λάθος μας με την είσοδο του Επστάιν το 2013 και την αδυναμία των διεργασιών μας και έχουμε μάθει από τα λάθη και τις ελλείψεις μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Αντιμέτωπη με πρόστιμο-ρεκόρ από την ΕΕ η Meta

Burberry: Αύξηση 16% στις πωλήσεις το δ' τρίμηνο με «ώθηση» από Κίνα

Ripple: Το «μπερδεμένο» νομικό πλαίσιο διώχνει τις crypto-εταιρείες από τις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider