Nintendo: «Βουτιά» σε ετήσια έσοδα και κέρδη - «Πάτησαν φρένο» οι πωλήσεις του Switch

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nintendo: «Βουτιά» σε ετήσια έσοδα και κέρδη - «Πάτησαν φρένο» οι πωλήσεις του Switch
Η Nintendo πουλάει μία «γερασμένη» κονσόλα, το Switch, το οποίο κυκλοφορεί στην αγορά εδώ και έξι χρόνια, με τους φόβους των επενδυτών ότι οι πωλήσεις του μπορεί να έχουν «πιάσει ταβάνι».

«Bουτιά» σε έσοδα και κέρδη του οικονομικού της έτους ανακοίνωσε η Nintendo καθώς γνώρισε πτώση των πωλήσεων της «ναυαρχίδας» της, παιχνιδοκονσόλας Switch.

Για το πλήρες οικονομικό έτος της, το οποίο ξεκίνησε από τον Απρίλιο του 2022 και έληξε στις 31 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, η Nintendo ανακοίνωσε έσοδα 1,6 τρισ. γιεν, ανταποκρινόμενη στις δικές της προβλέψεις, μια πτώση 5,5% σε ετήσια βάση.

Ο ιαπωνικός κολοσσός του gaming ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 432,7 δισ. γιεν για το οικονομικό έτος, μειωμένα κατά περισσότερο από 9% σε ετήσια βάση. Ωστόσο, ήταν καλύτερο από την πρόβλεψη της ίδιας της εταιρείας για 370 δισ. γιεν.

Η Nintendo πούλησε 17,97 εκατομμύρια μονάδες της σειράς κονσολών Nintendo Switch, εντός της δικής της πρόβλεψης για 18 εκατομμύρια μονάδες για το οικονομικό έτος. Νούμερο το οποίο συγκρίνεται με τις μόλις πάνω από 23 εκατομμύρια μονάδες Switch που πουλήθηκαν το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2022, μια μείωση 22%.

Για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2024, η Nintendo προέβλεψε πωλήσεις 15 εκατομμυρίων μονάδων του Switch.

Η Nintendo πουλάει μία «γερασμένη» κονσόλα, το Switch, το οποίο κυκλοφορεί στην αγορά εδώ και έξι χρόνια, με τους φόβους των επενδυτών ότι οι πωλήσεις του μπορεί να έχουν «πιάσει ταβάνι». Η εταιρεία αναγκάστηκε δύο φορές να μειώσει την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις του Switch το τελευταίο οικονομικό έτος μετά από μια απογοητευτική περίοδο διακοπών.

Κατά τη διάρκεια ζωής του Switch, η Nintendo προσπάθησε να ανανεώσει την κονσόλα με μια έκδοση χειρός και μια με βελτιωμένη οθόνη. Αυτό βοήθησε βραχυπρόθεσμα, αλλά ελάχιστα συνέβαλε στη συγκράτηση της συνολικής τάσης πτώσης των πωλήσεων.

Αντίθετα, η αντίπαλη Sony ανακοίνωσε κέρδη σε υψηλό όλων των εποχών για το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου. Η εταιρεία πούλησε επίσης το ρεκόρ των 19,1 εκατομμυρίων κονσολών PlayStation 5 στο οικονομικό έτος. Το PlayStation 5 της Sony κυκλοφορεί μόλις για δύο χρόνια, επομένως είναι ακόμα στα σπάργανα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Saudi Aramco: Αν και μειωμένα, τα κέρδη α' τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες

Goldman Sachs: Καταβάλλει 215 εκατ. δολ. για άνιση μεταχείριση γυναικών

Άνοδος για το πετρέλαιο – Πώς κινούνται οι τιμές στην ελληνική αγορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider