Ιταλία: Η κυβέρνηση έτοιμη για πώληση μετοχικού κεφαλαίου της Monte dei Paschi

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Η κυβέρνηση έτοιμη για πώληση μετοχικού κεφαλαίου της Monte dei Paschi
Η μετοχή της MPS σημειώνει κέρδη άνω του 2% στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας εμφανίζεται διαθέσιμη για πώληση του ποσοστού που κατέχει στην τράπεζα Monte dei Paschi di Siena (MPS) προς ιδιώτες, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται τρεις διαφορετικές πηγές με γνώση του θέματος, η Ρώμη θα εξετάζει την παραχώρηση του ποσοστού 64% που κατέχει στην τράπεζα εάν αν αυτή κριθεί οικονομικά θετική και εάν ο ενδεχόμενος νέος επενδυτής διαχειριστεί το μετοχικό ποσοστό προς όφελος των συμφερόντων του ιταλικού δημοσίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις, υποστηρίζουν οι παραπάνω πηγές.

Στον απόηχο του δημοσιεύματος, η μετοχή της MPS σημειώνει κέρδη άνω του 2% στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Υπενθυμίζεται πως το 2017 το ιταλικό δημόσιο διέσωσε την τράπεζα με την καταβολή 5,4 δισ. ευρώ, από τότε μέχρι και σήμερα έχει διαθέσει ακόμα 1,6 δισ. ευρώ για την MPS μέσω της κάλυψης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που σημειώθηκε στην τράπεζα τον Νοέμβριο του 2022.΄

Η ΑΜΚ του Νοεμβρίου σημειώθηκε περίπου ένα χρόνο απ' όταν κατέρρευσαν οι συζητήσεις για συγχώνευση της MPS με την -επίσης ιταλική- UniCredit.

Σημειώνεται πως την περασμένη Παρασκευή η μετοχή της MPS έφτασε σε υψηλό έτους στο χρηματιστήριο της Ιταλίας, με την αξία του τίτλου να διαμορφώνεται στα 2,6 ευρώ ανά μετοχή.

Από την πλευρά της, η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, έχει υποστηρίξει πως η ιδιωτικοποίηση της MPS πρέπει να «δείξει» στη δημιουργία αρκετών τραπεζικών ομίλων στη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

JP Morgan: Το περίπλοκο «μονοπάτι» των εθνικών εκλογών και τα σενάρια της επόμενης ημέρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider