Moderna: Καθίζηση σε κέρδη και σε έσοδα στο α' τρίμηνο - Στα 5 δισ. δολάρια οι πωλήσεις των εμβολίων του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Moderna: Καθίζηση σε κέρδη και σε έσοδα στο α' τρίμηνο - Στα 5 δισ. δολάρια οι πωλήσεις των εμβολίων του κορονοϊού
Ετοιμάζει να κυκλοφορήσει 6 εμβόλια σχετικά με νόσους του αναπνευστικού, από τα οποία αναμένει ετήσιες πωλήσεις από 8 δισ. δολάρια έως 15 δισ. δολάρια μέχρι το 2017.

Συντριπτική κάμψη κατέγραψαν τα κέρδη και τα έσοδα της Moderna για το α' τρίμηνο του 2023, με την αμερικανική φαρμακευτική να δέχεται σημαντικό πλήγμα από τη μείωση των πωλήσεων για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Τα συνολικά έσοδα της Moderna διαμορφώθηκαν σε 1,82 δισ. δολάρια έναντι 8,9 δισ. δολαρίων στο α' τρίμηνο του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 1,17 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 19 σεντ έναντι των 8,58 δολαρίων στο α' τρίμηνο του 2022, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 1,75 δολάρια ανά μετοχή.

Η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για πώληση εμβολίων κατά του κορονοϊού, καθώς οι παραγγελίες για τα εν λόγω σκευάσματα υποχωρούν. Η εταιρεία διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψη της για έσοδα 5 δισ. δολαρίων από τα εμβόλια του κορονοϊού στο σύνολο του 2023. Στην αγορά των ΗΠΑ, η Moderna εξακολουθεί να αναμένει πως θα διαθέσει 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου.

Ακόμα, η Moderna ανακοίνωσε πως ετοιμάζει να κυκλοφορήσει 6 εμβόλια σχετικά με νόσους του αναπνευστικού, από τα οποία αναμένει ετήσιες πωλήσεις από 8 δισ. δολάρια έως 15 δισ. δολάρια μέχρι το 2017.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Moderna ενισχύεται 1% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Maersk: Μεγάλη κάμψη σε έσοδα και κέρδη λόγω της πτώσης στις τιμές των ναύλων μεταφοράς

Άνοδος 18% στα έσοδα της BMW, με ώθηση από τις αυξήσεις των τιμών και την ηλεκτροκίνηση

Volkswagen: Μεγάλη πτώση κερδών και ενίσχυση των πωλήσεων στο α' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider