Τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ: Ακυρώνεται η συγχώνευση της First Horizon με την καναδική TD Bank, αξίας 13 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ: Ακυρώνεται η συγχώνευση της First Horizon με την καναδική TD Bank, αξίας 13 δισ. δολαρίων
Η μετοχή της First Horizon έφτασε να υποχωρεί άνω του 6% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Εν μέσω της εξελίξεων και των αναταραχών που επικρατούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, η First Horizon και η καναδική Toronto Dominion Bank ανακοίνωσαν την Πέμπτη την ακύρωση της συγχώνευσης τους που είχαν συμφωνήσει το 2022 έναντι 13 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι δύο τράπεζες αναφέρουν ότι αποφάσισαν «από κοινού» να ακυρώσουν τη συμφωνία συγχώνευσης στην οποία είχαν καταλήξει το περασμένο έτος.

Η TD ενημέρωση την αμερικανική τράπεζα για το ότι «δεν έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές, για λόγους που δεν σχετίζονται με την First Horizon. Επειδή επικρατεί αβεβαιότητα για το πότε και εάν θα υπάρξει η έγκριση των ρυθμιστικών αρχών», οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ακυρώσουν το deal, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπό τους όρους της ακύρωσης της συμφωνίας, η TD θα καταβάλει στην First Horizon 200 εκατ. δολάρια και επιπλέον 25 εκατ. δολάρια για τα έξοδο συγχώνευσης.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει το 2022 στη συγχώνευση τους έναντι 13 δισ. δολάρια, το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της TD και κίνηση που θα της επέτρεπε να επεκτείνει τις δραστηριότητες στις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως στον απόηχο της ακύρωσης, η μετοχή της First Horizon έφτασε να υποχωρεί άνω του 6% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπιλ Άκμαν: Σε κίνδυνο το περιφερειακό τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider