«Μπελάδες» για τον οίκο Sotheby’s: Κατηγορείται για συμμετοχή σε φοροδιαφυγή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μπελάδες» για τον οίκο Sotheby’s: Κατηγορείται για συμμετοχή σε φοροδιαφυγή
Η φερόμενη φοροδιαφυγή από το στέλεχος της ναυτιλιακής εταιρείας ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Ο οίκος Sotheby’s κατηγορείται για φοροδιαφυγή καθώς φέρεται πως βοήθησε πλούσιους συλλέκτες έργων τέχνης να αποφύγουν να πληρώσουν φόρο επί των πωλήσεων για τις αγορές που έκαναν για τα σπίτια τους.

Μάλιστα, η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς δήλωσε πως η έρευνα έχει εμβαθύνει και η κατάσταση «είναι πολύ πιο σοβαρή από ό,τι είχε γίνει γνωστό», σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως αναφέρεται, η πολιτεία της Νέας Υόρκης κατέθεσε μήνυση το 2020 εναντίον της Sotheby’s για την φερόμενη βοήθεια που προσέφερε σε ένα πλούσιο στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας να χρησιμοποιήσει ένα ψεύτικο πιστοποιητικό μεταπώλησης για να γλυτώσει τους φόρους. Η έρευνα έχει επεκταθεί και περιλαμβάνει επτά επιπλέον συλλέκτες και πολυάριθμους υπαλλήλους της Sotheby’s από όλο τον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένου του φορολογικού τμήματος της.

Έγγραφα που παραδόθηκαν πρόσφατα στους ερευνητές κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας αποκάλυψαν ότι η φερόμενη φοροδιαφυγή από το στέλεχος της ναυτιλιακής εταιρείας ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, γίνονται προσπάθειες να εντοπιστεί ο υπάλληλος του Sotheby’s που συμπλήρωσε ένα πιστοποιητικό μεταπώλησης ώστε να αναφέρει ψευδώς: «Ασχολούμαι με την εμπορία έργων τέχνης και κυρίως πουλάω έργα τέχνης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 6,9% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

Νέος σταθμός LNG έως το 2024 στη Γερμανία - Η διασύνδεση με τον Nord Stream

Στα τέλη Απριλίου το Dentist Pass: 40 ευρώ η ενίσχυση ανά παιδί - Οι δικαιούχοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider