Volkswagen: Επενδύσεις 1,1 δισ. δολαρίων στην Κίνα για ανάπτυξη της τεχνολογίας EV

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volkswagen: Επενδύσεις 1,1 δισ. δολαρίων στην Κίνα για ανάπτυξη της τεχνολογίας EV
Επενδύσεις ύψους άνω του 1 δισ. δολαρίων για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας ηλεκτρικών οχημάτων ετοιμάζει στην Κίνα η Volkswagen

Επενδύσεις ύψους άνω του 1 δισ. δολαρίων για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας ηλεκτρικών οχημάτων ετοιμάζει στην Κίνα η Volkswagen, με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να στοχεύει στην απόκτηση ακόμα μεγαλύτερου μεριδίου στην αγορά των EV.

Σύμφωνα με το CNBC, η Volkswagen ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια έκθεσης αυτοκινήτου που διοργανώθηκε στη Σαγκάη θα επενδύσει συνολικά 1,1 δισ. δολάρια για τη δημιουργία ενός κέντρου ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων, το οποίο θα κατασκευαστεί στην πόλη Χεφέι.

Σημειώνεται πως η Χεφέι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Σαγκάη και λογίζεται ως η έδρα της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς μεταξύ άλλων στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της Nio και άλλων επιχειρήσεων με συναφείς δραστηριότητες.

Όπως ανέφεραν στελέχη της γερμανικής εταιρείας, το κέντρο ανάπτυξης EV θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2024, ενώ θα ονομάζεται «100%TechCo», απασχολώντας περισσότερους από 2.000 εργαζομένους.

Διευθύνων Σύμβουλος της «100%TechCo» θα είναι ο Marcus Hafkemeyer, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο επικεφαλής τεχνολογίας της Volkswagen στην Κίνα.

Σύμφωνα με την Volkswagen, η 100%TechCo θα είναι σε θέση να μειώσει κατά περίπου 30% τους χρόνους που απαιτούνται για την ανάπτυξη νέων προϊόντων αλλά και της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων.

Σημειώνεται, τέλος, πως σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, οι γερμανικές επενδύσεις στην Κίνα αυξήθηκαν κατά σχεδόν 61% το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Συνολικά, οι ξένες επενδύσεις στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 4,9% σε ετήσια βάση τους πρώτους τρεις μήνες του έτους σε 408,45 δισ. γιουάν (59,33 δισ. δολάρια).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Aυτοκίνητο: Κατακόρυφη αύξηση για τις πωλήσεις των EV στην Ευρώπη

Ινδία: Μέσα στο 2023 «κλέβει» την πρωτιά του μεγαλύτερου πληθυσμού από την Κίνα με 1,4286 δισεκατομμύρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider