Έλον Μασκ: Επώδυνη η ιδιοκτησία του Twitter - Μοιάζει με «τρενάκι του τρόμου»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλον Μασκ: Επώδυνη η ιδιοκτησία του Twitter - Μοιάζει με «τρενάκι του τρόμου»
Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο τόνισε πως αυτό το επίπεδο του «πόνου» είναι εξαιρετικά υψηλό και όχι κάποιου είδους «πάρτι».

Η διαχείριση του Twitter είναι αρκετά επώδυνη και μοιάζει σαν «τρενάκι του τρόμου σε λούνα παρκ» δήλωσε ο Έλον Μασκ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας επεσήμανε μάλιστα πως θα πουλούσε την εταιρεία, αν εμφανιζόταν το κατάλληλο πρόσωπο που θα ενδιαφερόταν για την απόκτησή της.

Το αφεντικό των Tesla και SpaceX, αγόρασε το Twitter για 44 δισ. δολάρια στις 27 Οκτωβρίου του 2022, ενώ παραδέχθηκε μάλιστα πως προχώρησε σε αυτή την κίνηση μόνο και μόνο επειδή ένας δικαστής επρόκειτο να τον αναγκάσει να το κάνει. Όταν ερωτήθηκε αν έχει μετανιώσει, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο τόνισε πως αυτό το επίπεδο του «πόνου» είναι εξαιρετικά υψηλό και όχι κάποιου είδους «πάρτι».

Μιλώντας για την θητεία του στο «τιμόνι» της πλατφόρμας, ο Μασκ δήλωσε: «Δεν είναι βαρετό. Είναι αρκετά έντονο, σαν τρενάκι του λούνα παρκ. Οι τελευταίοι μήνες είναι αρκετά αγχωτικοί, αλλά ακόμα αισθάνομαι πως η αγορά του Twitter ήταν μια σωστή κίνηση. Τα πράγματα πάνε αρκετά καλά και οι χρήστες της πλατφόρμας έχουν αυξηθεί και το Twitter λειτουργεί κανονικά. Ο φόρτος εργασίας σημαίνει ότι μερικές φορές κοιμάμαι στο γραφείο και μάλιστα υπάρχει μια θέση στην οποία δεν κάθεται ποτέ κανείς. Ουκ ολίγες φορές έχω "πυροβολήσει" τον εαυτό μου για πράγματα που έχω δημοσιεύσει στο Twitter. Νομίζω πως δεν πρέπει να δημοσιεύσω ξανά το οτιδήποτε στις 3 τα ξημερώματα».

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης μάλιστα ο Έλον Μασκ επιβεβαίωσε ότι θα αλλάξει την ετικέτα στον λογαριασμό του BBC από «κυβερνητικό χρηματοδοτούμενο μέσο ενημέρωσης» σε «δημόσια χρηματοδοτούμενο». Ερωτηθείς σχετικά με την απόφασή του αυτή, ο ιδιοκτήτης του Twitter εξήγησε: «Ξέρω ότι το BBC γενικά δεν είναι καθόλου ενθουσιασμένο με το να χαρακτηρίζεται ως ένα κρατικό μέσο ενημέρωσης. Το Twitter θα προσαρμόσει τον χαρακτηρισμό για το BBC σε "δημόσια χρηματοδοτούμενο". Προσπαθούμε πάντα να είμαστε ακριβείς. Στην πραγματικότητα σέβομαι πολύ το BBC. Αυτή η συνέντευξη είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να θέσουμε κάποιες ερωτήσεις αλλά και για να λάβουμε μερικά σχόλια σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε διαφορετικά».

Συζητώντας για τα οικονομικά του Twitter, ο Έλον Μασκ υπογράμμισε πως η εταιρεία είναι τώρα «περίπου ισορροπημένη», καθώς οι περισσότεροι διαφημιστές της έχουν επιστρέψει, ενώ η μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 6.500 άτομα ήταν δύσκολη, καθώς την εποχή που αγόρασε το Twitter δούλευαν σε αυτό 8.000 άτομα, ενώ τώρα εργάζονται μόλις 1.500.

Παραδέχθηκε τέλος πως τους απέλυσε όλους προσωπικά, καθώς δεν ήταν δυνατό να μιλήσει με τόσα πολλά άτομα πρόσωπο με πρόσωπο, ενώ ισχυρίστηκε ότι υπάρχει λιγότερη παραπληροφόρηση στο μέσο του και με το να διαγράψει αυτοματοποιημένους λογαριασμούς στην πλατφόρμα, θα μειώσει δραστικά τα fake news.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Γουόρεν Μπάφετ προειδοποιεί: «Δεν έχουμε τελειώσει με τις καταρρεύσεις τραπεζών» στις ΗΠΑ

Goldman Sachs: Κίνδυνος για έντονη μεταβλητότητα στις αμερικανικές μετοχές προσεχώς

ΗΠΑ: Τι θα δείξουν τα αποτελέσματα των κορυφαίων τραπεζών - Η μεγαλύτερη «βουτιά» της 10ετίας στις καταθέσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider