Societe Generale, HSBC και Deutsche Bank περιορίζουν συναλλαγές που αφορούν στην Credit Suisse

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Societe Generale, HSBC και Deutsche Bank περιορίζουν συναλλαγές που αφορούν στην Credit Suisse
Περιορισμούς στις συναλλαγές που σχετίζονται με την Credit Suisse εφαρμόζουν τρεις ευρωπαϊκοί χρηματοπιστωτικοί κολοσσοί, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Περιορισμούς στις συναλλαγές που σχετίζονται με την Credit Suisse εφαρμόζουν τρεις ευρωπαϊκοί χρηματοπιστωτικοί κολοσσοί, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Societe Generale, Deutsche Bank και HSBC έχουν ξεκινήσει να θέτουν περιορισμούς σε συναλλαγές που αφορούν στον ελβετικό τραπεζικό κολοσσό, στον απόηχο του παρ' ολίγο κραχ της έβδομης μεγαλύτερης τράπεζας στον κόσμο και της απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας να την στηρίξει με 50 δισ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, οι τρεις ευρωπαϊκές τράπεζες μειώνουν την αξία ομολόγων της Credit Suisse που δίνουν οι πελάτες τους ως εγγύηση για δάνεια, ενώ ξεκινούν ελέγχους σε δάνεια που συνδέονται με τίτλους της Credit Suisse.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ακόμα μία μεγάλη τράπεζα που δραστηριοποιείται στην Ασία έχει λάβει μία παρόμοια απόφαση, ζητώντας από την Credit Suisse να προκαταβάλει τα χρήματα που οφείλει από τις συναλλαγές αντί να τα εισπράττει αργότερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider